2012-12-15 00:29:02
Φωτογραφία για Financial Times: «Τέλος τα σενάρια για Grexit»
Για «Κασσάνδρες» περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που διαψεύστηκαν κάνουν λόγο σε άρθρο τους στην εφημερίδα Financial Times (FT) οι Τζόσουα Τσάφιν, Πίτερ Σπίγκελ και Κέριν Χόουπ, ενώ παράλληλα... φιλοξένησαν και δηλώσεις του Έλληνα επιχειρηματία κ.Ευάγγελου Μυτιληναίου.

«Αξιωματούχοι τόσο από την ΕΕ όσο και από την Ελλάδα διατυμπάνιζαν την καταβολή της δόσης ως ένα μέσο να αποκατασταθεί η ρευστότητα σε μια Ελλάδα διψασμένη για πίστωση και να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη μετά από μήνες παζαρέματος και αβεβαιότητας που προκάλεσαν προβλέψεις ότι η χώρα μπορεί να βγει από την ευρωζώνη», αναφέρει το άρθρο.

«Η μεγαλύτερη μερίδα των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πάει για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, αυξάνοντας τις ελπίδες των επιχειρηματιών ότι μετά τις γιορτές θα μπορούσαν να ξανανοίξουν οι στρόφιγγες του δανεισμού. Όμως ο κ. Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επώνυμου ελληνικού ομίλου, δήλωσε ότι ο πολιτικός αντίκτυπος της συμφωνίας θα μπορούσε να αποδειχτεί πιο σημαντικός από τον θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, με τον 'εύθραυστο' τρικομματικό συνασπισμό υπό τον Αντώνη Σαμαρά να μοιάζει τώρα πιο ισχυρός», γράφουν οι FT.


«Σημαίνει πιθανώς περισσότερη πολιτική σταθερότητα. Η καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης προκάλεσε βαθιά ενόχληση στην κυβέρνηση. Τώρα θα έχει χώρο να αναπνεύσει», δήλωσε στην εφημερίδα ο επιχειρηματίας κ. Μυτιληναίος.

Οι FT μίλησαν και για την ανακούφιση των Ελλήνων τραπεζιτών, οι οποίοι ανέφεραν ότι η καταβολή της δόσης θα βελτιώσει το κλίμα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι με το ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ να έχει απομακρυνθεί οι καταθέσεις θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις τράπεζες.

«¨Όπως θα θυμάστε, αυτή ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Όμως τώρα, με την ισχυρή αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την στενή παρακολούθηση από την τρόικα - είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα έχει επιστρέψει στη σωστή τροχιά. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα ώστε αυτό να παραμείνει ως έχει, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα σταθεί αντάξια των δεσμεύσεών της», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΥΔΕΝ... ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΥΔΕΝ... ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ