2012-12-14 12:33:03
Φωτογραφία για Ιράν: Δεν επιτρέπει την είσοδο της ΔΥΑΕ
Στη Τεχεράνη βρίσκονται οι παρατηρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, με σκοπό να συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αναφέρει το trt Όμως, δεν αναμένεται η Τεχεράνη να επιτρέψει την είσοδο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Πάρτσιν, το οποίο με την αιτιολογία κατασκευής πυρηνικών όπλων έχει προκαλέσει την αντίδραση της Δύσης.

Σύμφωνα με το Φοιτητικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ISNA, η επταμελής αντιπροσωπεία των παρατηρητών υπό την προεδρία του αμερικανού στρατηγού Χέρμαν Νακάερτς, ξεκίνησε τις επαφές του στη Τεχεράνη, όμως μέχρι στιγμής δεν τους έχει επιτραπεί η είσοδος στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Για πρώτη φορά έπειτα από τον προηγούμενο Αύγουστο, οι εκπρόσωποι του Ιράν και οι παρατηρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας έρχονται σε επαφή.

Οι παρατηρητές θέλουν να υπογράψουν συμφωνία με την διοίκηση της Τεχεράνης για να μπορούν να εισέλθουν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Πάρτσιν. Ενώ οι Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως μεταξύ των παρατηρητών υπάρχουν Ισραηλινοί πράκτορες και για αυτό δεν βλέπουν θερμά αυτή την απαίτηση.


Εκπρόσωποι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, σημειώνοντας πως έχουν παρατηρηθεί πολλές εκρήξεις στις εγκαταστάσεις Πάρτσιν, κατηγορούν το Ιράν ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις κάνει δοκιμές πυρηνικών όπλων. Όμως το Ιράν απορρίπτει αυτές τους ισχυρισμούς.

Το Ισραήλ που ισχυρίζεται πως το Ιράν εμπλουτίζει ουράνιο για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, είχε ανακοινώσει πως στην περίπτωση που δεν ωφελήσουν οι κυρώσεις και οι διπλωματικές προσπάθειες, θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην χώρα αυτή.

Ενώ από την πλευρά της η Ιρανική διοίκηση, απορρίπτει τις κατηγορίες απαντώντας πως το πυρηνικό πρόγραμμα της δεν έχει σκοπό κατασκευής όπλων και σημειώνει πως σε πιθανή επίθεση κατά των εδαφών της θα χτυπήσει το Ισραήλ και τους Αμερικανικούς στόχους στην περιοχή.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ναι μιλάμε με τον ΠΑΟΚ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Ναι μιλάμε με τον ΠΑΟΚ"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ