2012-12-14 09:59:03
Φωτογραφία για Ρυζοσαλάτα με Φυστίκια Αιγίνης
15/10/2012 - 22:45 - Μαγειρική

Share on print Share on email | Share on facebook Share on myspace Share on google Share on twitter

Πρωτότυπη, χορταστική και υγιεινή ρυζοσαλάτα με φυστίκια Αιγίνης

Υλικά

300 γρ. ρύζι μπασμάτι

1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης

3 κ.σ. καλαμπόκι

1 καρότο

1 κόκκινη πιπεριά

2-3 ραπανάκια

½ ματσάκι άνηθο

Για το ντρέσινγκ:

3 κ.σ. ελαιόλαδο (αγουρέλαιο)

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. μουστάρδα

Θυμάρι

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι και παράλληλα ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό βαζάκι, ρίχνετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάτε καλά, για να ενωθεί το λάδι με το ξύδι. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και συνεχίζετε, ψιλοκόβοντας το καρότο, τα ραπανάκια και την πιπεριά, σε μικρά κυβάκια.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα λαχανικά και ψιλοκόβετε από πάνω ½ ματσάκι άνηθο. Προσθέτετε και το καλαμπόκι. Περιχύνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

*Tips

Αν θέλετε , μπορείτε να προσθέσετε ψητό κοτόπουλο, για ακόμα πιο χορταστικό γεύμα, αλλά και άλλα λαχανικά ή ακόμα και φρούτα.
queen
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ