2012-12-13 21:18:10
Φωτογραφία για Mercedes: Σύστημα τετρακίνησης 4MATIC
Από την επόμενη χρονιά η γερμανική εταιρία θα προσφέρει μία νέα, βελτιωμένη έκδοση του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC, με πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή ροπής.

Η νέα αυτή έκδοση έχει εξελιχθεί με βάση την προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική, για εγκάρσια τοποθετημένους κινητήρες. Παρόλα αυτά, μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα τετρακίνητα μοντέλα της εταιρίας, από τη μελλοντική CLA 45 AMG, που θα παρουσιαστεί το 2013, έως τις C, E, S, CLS, CL αλλά και τα off road GLK, M, GL και G-Class.

Οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα συστήματα τετρακίνησης αφορούν τη νέα μονάδα PTU (Power take-Off), που βρίσκεται ενσωματωμένη στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT και τον πίσω άξονα μετάδοσης, που φέρει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη.

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές το σύστημα μπορεί να μεταβάλλει πλήρως την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος και υψηλή απόδοση. Η λογική του νέου 4MATIC προβλέπει την εμπλοκή του «όσο συχνά χρειάζεται, αλλά όπου είναι απαραίτητο». Αυτό σημαίνει ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα μοντέλα τα οποία θα εφοδιάζει θα κινούνται ως προσθιοκίνητα, μειώνοντας έτσι τις τριβές και κατά συνέπεια την κατανάλωση. Ο πίσω άξονας θα εμπλέκεται μόνο όποτε ανιχνεύεται ολίσθηση, μεταφέροντας συγκεκριμένο ποσοστό της ροπής σε αυτόν.

 

 

 
autotriti
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ