2012-12-13 19:53:05
Φωτογραφία για Κρήτη: Σπαραγμός πάνω από τα φέρετρα των ανθρώπων του ΕΚΑΒ
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαδραματίζονται αυτές τις στιγμές στον Ιερό ναό του Αγίου Μηνα όπου μεταφέρθηκαν οι σωροί των θυμάτων του φοβερού τροχαίου που συγκλονίζει την κοινωνία της Κρήτης.

Οι σωροί έφτασαν στην εκκλησία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ τα δυο φέρετρα που ήταν σκεπασμένα με την ελληνική σημαία αλλά και τη σημαία του ΕΚΑΒ σήκωσαν στα χέρια οι εργαζόμενοι του Εθνικου Κέντρου Άμεσης Βοηθειας Κρητης ανάμεσα σε χειροκροτήματα αλλά και τους σπαρακτικούς λυγμούς των συγγενών των θυμάτων.

Ολόκληρη η οικογένεια του ΕΚΑΒ αλλά και η τοπική κοινωνία θρηνεί για τον χαμό του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη κάνοντας λόγο για μια τεράστια απώλεια στο χώρο της δημόσιας υγείας και όχι μόνο. Αυτή την ώρα στον Άγιο Μηνά καταφτάνει κόσμος προκειμένου να αποχαιρετήσει τους δυο αδικοχαμένους άνδρες. Οι νεκρώσιμες ακολουθίες θα ψαλλούν αύριο για τον μεν Βαγγέλη Κελαράκη στο Θραψανό απο όπου και κατάγεται και για τον Δημήτρη Βουρβαχάκη στην Καρωτή Ρεθύμνου.


Ο χαμός του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους τους στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, αλλά και ολόκληρη τη Κρήτη. Το κενό που αφήνει η απώλειά τους είναι τρομακτικά μεγάλο και πολύ δύσκολα θα καλυφθεί.

Όλη η Κρήτη σήμερα κλαίει πάνω από τα συντρίμμια του ΕΚΑΒ… Μάλιστα το πιο σοκαριστικό από όλα είναι το γεγονός ότι συνάδελφοι των αδικοχαμένων αντρών, περίμεναν πως κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο.

«Θα γινόταν κι αυτό... Με ξεχαρβαλωμένα οχήματα και φθαρμένα ελαστικά τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να καλύψουν τα περιστατικά», λένε μέσα στους λυγμούς τους οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ που περίμεναν κάτι τέτοιο λόγω των περικοπών στα σώματα ασφαλείας. Στα προβλήματα που θα δημιουργούνταν λόγω περικοπών είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Δημήτρης Βουρβαχάκης παλιότερα.

πηγή: prismanews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ