2012-12-13 17:40:08
Φωτογραφία για Δείτε πόσο θα σας κοστίσουν τα παιχνίδια της Αριστοτέλους
Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν φέτος αναμμένα τα φώτα του «Χριστουγεννιάτικου χωριού» της Θεσσαλονίκης. Φέτος ο στολισμός καλύπτει ολόκληρο τον άξονα της Αριστοτέλους από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης μέχρι την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, ενώ χριστουγεννιάτικος διάκοσμος έχει τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο δημαρχείο και στην περιοχή του Βασιλικού θεάτρου και του Λευκού Πύργου. Το όνομα της γιορτής είναι «Thessaloniki Christmas Time», που συνοδεύεται από το σύνθημα «Πάμε Χριστούγεννα – Πάμε Θεσσαλονίκη».

Η πρωτοβουλία για τον εορταστικό διάκοσμο του άξονα της Αριστοτέλους ανήκει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο που πρότεινε στο δήμο να υπάρξει μια θεαματική κίνηση στήριξης της αγοράς του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε οι έμποροι αντιμετωπίζουν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο ως ευκαιρία για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, που έχουν πληγεί καθοριστικά από την κρίση. Σε μια περιοχή που άλλοτε έσφυζε από οικονομική ζωντάνια κι ένα διαρκές πηγαινέλα ανθρώπων και πάρε δώσε εμπορευμάτων σήμερα ένα στα τρία μαγαζιά είναι κλειστό και από τα υπόλοιπα τα περισσότερα μετά βίας αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους.


Με αυτά τα δεδομένα η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που εξελίσσεται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμου Θεσσαλονίκης να διοργανώσει για δεύτερη χρονιά τη «Χριστουγεννιάτικη πλατεία» αντιμετωπίζεται θετικά, αφού εκτιμάται ότι τις 35 ημέρες που θα διαρκέσει θα προσελκύσει κόσμο που ίσως αλλιώς δεν θα κατέβαινε ή δεν θα παρέμενε στο κέντρο. Ακόμη περισσότερο υπάρχει η ελπίδα να «τραβήξει» κόσμο από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις γειτονικές βαλκανικές πόλεις, οι κάτοικοι των οποίων έτσι κι αλλιώς εδώ και δεκαετίες ταυτίζουν τη Θεσσαλονίκη με την αγορά της. Γι’ αυτό το λόγο εξελίσσεται ήδη με ευθύνη του ΕΕΘ πρόγραμμα διαφήμισης και προβολής, ώστε να γίνει γνωστό εκτός Θεσσαλονίκης τι συμβαίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτές τις εορταστικές ημέρες. Το έργο της Αριστοτέλους ανέλαβε η εταιρία «Magic Park».

Το «χριστουγεννιάτικο χωριό» περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικο δένδρο, την πατροπαράδοτη φάτνη, παιχνίδια (παγοδρόμιο, καρουζέλ, τροχό, κυματοειδή κούνια κ.λπ.), διακοσμητικά φώτα σε δένδρα και κολώνες, χιονόμπαλα, το σπίτι του Αη Βασίλη, σπιτάκια δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά (μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας κ.λπ.), σπιτάκια στα οποία ΜΚΟ ανθρωπιστικού χαρακτήρα επικοινωνούν με τον κόσμο, καθώς και εξέδρες, που φιλοξενούν διάφορα μουσικά δρώμενα. Μια εορταστική ατμόσφαιρα που αξίζει στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και στην περίοδο της κρίσης.

Οι ΔΩΡΕΑΝ Δράσεις:

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια σε θεματικά σπιτάκια είναι συνολικά επτά:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ:

«Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ», Εργαστήρι Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουμε τις πιο γλυκές γευστικές αναμνήσεις μας!

«ΚΑΡΤΕΣ … 2012», Εργαστήρι Κατασκευής Χριστουγεννιάτικης Κάρτας με πολύ φαντασία και αγάπη δημιουργούμε!

«ΧΡΩΜΑ, ΠΙΝΕΛΟ και ΒΟΥΡΡΡΡ!!!» Εργαστήρι Ζωγραφικής για να ανακατέψουμε, χρωματίσουμε και ζωντανέψουμε τη δημιουργικότητα μας!

«ΧΑΡΑ…» Εργαστήρι με εναλλασσόμενες δράσεις βάσει των θεματικών που ισχύουν ανά ημέρα.

«ΖΩΗ…» Εργαστήρι με εναλλασσόμενες δράσεις βάσει των θεματικών που ισχύουν ανά ημέρα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

«ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ» Εργαστήρι Ζωγραφικής προσώπου με ευφάνταστα ξωτικά να μας διασκεδάζουν παράλληλα!

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» Εργαστήρι με εναλλασσόμενες δράσεις όπως κατασκευής κονκάρδας, σαπουνόφουσκα, οικολογικές κατασκευές και πολλές άλλες εκπλήξεις!

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ με τον ίδιο να παραλαμβάνει τα γράμματα των παιδιών και τα αρχιξωτικά να παίζουν μαζί με τα παιδιά (πλατεία Αριστοτέλους-δωρεάν).

ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΑ, μια μεγάλη διάφανη χιονόμπαλα με ρήψη χιονιού όπου θα μπαίνουν τα παιδιά και θα παίζουν με το χιόνι (δωρεάν).

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ & ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΥ με εμψυχωτές, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους στον άξονα της Αριστοτέλους, στις δύο σκηνές στις πλατείες και όχι μόνο…!

Τα Παιχνίδια του Λούνα Πάρκ και οι τιμές τους

Παγοδρόμιο 5,00 € η ½ ώρα & 8,00 € η μία ώρα (πλατεία Αριστοτέλους)

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι με τάρανδους 2,00 € (πλατεία Αριστοτέλους)

• Carousel 2,00 € (πλατεία Αριστοτέλους)

Boogie- boogie 2,00 € (πλατεία Αριστοτέλους)

Carousel 2,00 € (Αρχαία Αγορά)

Πανοραμική ρόδα 2,50 € (Αρχαία Αγορά)

Convoy – Τρενάκι 2,00 € (Αρχαία Αγορά)

Flying Dragon 2,00 € (Αρχαίας Αγορά)

Salta Monte 2,50 € (Αρχαία Αγορά)

Ωράρια

Δημιουργικά εργαστήρια και Σπίτι Αη Βασίλη:

Kαθημερινές 12.00-14.00 & 17.00-21.00

Σαββατοκύριακα & Αργίες 11.00-16.00 & 17.00-21.00

Μεγάλη Σκηνή θεαμάτων (πλατεία Αριστοτέλους):

Kαθημερινές απογεύματα 18.00-21.00

Σαββατοκύριακα & Αργίες 12.00-14.00 & 17.00-21.00

Δρώμενα Δρόμου:

Kαθημερινές απογεύματα 18.00-21.00

Σαββατοκύριακα & Αργίες 12.00-14.00 & 17.00-21.00

Παγοδρόμιο:

11.00-24.00 (το ωράριο θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες όπως και από την επισκεψημότητα).

Παιχνίδια Λούνα Πάρκ:

11.00-24.00 (το ωράριο θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες όπως και από την επισκεψημότητα).

Site: www.thessalonikichristmas.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ