2012-12-13 13:29:57
Φωτογραφία για ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 34,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Eurogroup το οποίο ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, μετά και την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων, που χαρακτηρίστηκε τεχνικά επιτυχημένη.

Η ευρωζώνη αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα αναμένεται να δοθούν την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο συμβούλιο είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι μπορούμε να λάβουμε την σωστή απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα» δήλωσε.


Την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί τρόπος να στηριχθεί η Ελλάδα, εξέφρασε και ο Όλι Ρεν, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε τρόπο. Η σημερινή απόφαση θα διαλύσει τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί επίσης ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020 όπως ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε τις βασικές αρχές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο Παρασκευή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ