2012-12-13 12:07:08
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ: ''ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ''
Την ελπίδα ότι το Eurogroup θα εγκρίνει το ελληνικό πρόγραμμα και θα αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στη γερμανική Βουλή, όπου παρουσίασε τις θέσεις της Γερμανίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

«Ελπίζω ότι οι υπουργοί θα αποφασίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι επείγον» τόνισε.

Η Μέρκελ έκανε λόγο για πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος και τη μείωση του κόστους παραγωγής ανά μονάδα. Είναι τα πρώτα θετικά δείγματα, είπε και τόνισε ότι «ως Γερμανία θα πρέπει να αντιδράσουμε θετικά σε αυτές τις προσπάθειες της Ελλάδας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε, ακόμη ότι η επαναγορά των ομολόγων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ χαιρέτισε την απόφαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής να εγκρίνει το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι το Eurogroup θα εγκρίνει το ελληνικό πρόγραμμα παράλληλα με τη στήριξη σε Ισπανία και Πορτογαλία.


Χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα, η Μέρκελ αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν βήμα προς βήμα οι μεταρρυθμίσεις σε «συγκεκριμένες χώρες» και ότι η οικονομική βοήθεια θα πρέπει να είναι στοχευμένη, συγκεκριμένη και να δοθεί με διάφανο τρόπο, αλλιώς, όπως είπε, δεν έχει νόημα.

Αναφερόμενη στο θέμα της τραπεζικής εποπτείας τόνισε ότι: «Το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στο νομικό πλαίσιο και το περίγραμμα ενός μηχανισμού ενιαίας εποπτείας των τραπεζών, είναι ανεκτίμητης αξίας», υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Γερμανίας.

Τέλος σημείωσε ότι το ευρώ δεν είναι απλώς ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά κάτι παραπάνω, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δίνοντας το παράδειγμα του Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε φέτος στην Ε.Ε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ