2012-12-13 11:54:04
Φωτογραφία για Η Corporacion America βλέπει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και όχι μόνο
της Άννης Καρολίδου

Ενδιαφέρον του αμερικανικού ομίλου, που λειτουργεί 49 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη, για περιφερειακούς αερολιμένες της Ελλάδας Το νομικό πλαίσιο για την παραχώρηση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων περιμένει αμερικανικός όμιλος, για να πάρει θέση στη λίστα των διεκδικητών. Ο όμιλος στον οποίο και προηγούμενα έχει αναφερθεί η Voria.gr, είναι ο Corporacion America, που σήμερα λειτουργεί 49 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη κι έχει πρόσφατα μπει στο ράλι της διεκδίκησης για την πορτογαλική ANA.

Η Corporacion America είναι holding με έδρα στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής, ελέγχεται από την οικογένεια Eντουάρντο Γιουρνεκιάν και επενδύει μέσω εξειδικευμένων εταιρειών στη διαχείριση αεροδρομίων , στην ενέργεια, στην αγροτική βιομηχανία, στις κατασκευές υποδομών και στη διαχείριση οδικών αξόνων, στις υπηρεσίες και τις προηγμένες τεχνολογίες.


Η Corporacion America, με κεφάλαια από Λατινική και Βόρεια Αμερική, έχει εδώ και μήνες εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για ελληνικά αεροδρόμια, βλέπει μάλλον πιο ζεστά τους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Ηρακλείου Κρήτης και, περιμένει να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για να κάνει τις επόμενες κινήσεις.

Ο όμιλος, που έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο χώρο των αερομεταφορών και έχει ισχυρή ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική, δεν περιορίζει το ενδιαφέρον του στην εμπορική διαχείριση, τα cargo terminals, αλλά επιδιώκει την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων, σε αερολιμένες που έχουν διαθέσιμες εκτάσεις, όπως για παράδειγμα ανακύκλωση υλικών με νέες περιβαλλοντικές τεχνολογίες.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η Corporacion America στοχεύει στην είσοδο σε νέα σημεία, στην Ελλάδα, σε συνεργασία με κάποιον local partner, με τον οποίο θα «μοιράζεται» τα επενδυτικά ρίσκα και θα συνεργάζεται στο μάνατζμεντ. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του αεροδρομίου 'Vincenzo Florio' στο Τραπανι της δυτικής Ιταλίας, έχει μπει ως μέτοχος στη διαχειρίστρια Airgest.

Ο όμιλος, σαν μέλος της κοινοπραξίας Inframerica και εν όψει της διοργάνωσης του επόμενου Mundial στη Βραζιλία, σχεδιάζει επενδύσεις για επενδύσεις στα αεροδρόμια της χώρας.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ