2012-12-13 07:14:34
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ Εκτός κριτηρίων η Αλβανία
Μόλις υλοποιήσει τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κομισιόν θα λάβει η Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας, σύμφωνα με τον

επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, πρέσβη Εττόρε Σέκουι. «Προς το παρόν, η Αλβανία δεν έχει ανταποκριθεί σ' αυτές τις προϋποθέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει στείλει καμία έκθεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που να λέει ότι τα κριτήρια υλοποιήθηκαν», δήλωσε. Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, η χώρα να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην Ένωση. «Η ΕΕ αρνήθηκε να δώσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας επειδή η Αλβανία απέτυχε να διενεργήσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, επειδή είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και επειδή δεν έχει επαρκείς αποδείξεις αποτελεσματικότητας στον αγώνα κατά του εγκλήματος, αλλά κι εξαιτίας του ρόλου της κυβέρνησης στην υλοποίηση των κριτηρίων» δήλωσε ο κ. Ράμα στη διάρκεια συνεδρίασης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Elzoni.gr

Πολιτική αντιπαράθεση στην Αλβανία

Στην αντιπολίτευση επέρριψε τις ευθύνες για την μη απόδοση, από το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορεί, ο κ. Μπερίσα είπε ότι η Αλβανία δεν έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας εξαιτίας του γεγονότος ότι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τρεις νόμους, που αποτελούν προϋπόθεση προόδου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας."Ο Έντι Ράμα (σ.σ. αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας) υλοποίησε τη σατανική πρόθεσή του- να μπλοκάρει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας για την Αλβανία- με την τυφλή πεποίθηση ότι αυτή η εξέλιξη θα ενίσχυε τη θέση της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερίσα."Η απόδοση του καθεστώτος θα είχε ενισχύει τη θέση όλων των Αλβανών στην ενταξιακή πορεία καθώς και τη συμβολή όλων των πλευρών σ' αυτή τη διαδικασία" πρόσθεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.Ο κ. Μπερίσα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους υπουργούς να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

http://www.real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ