2012-12-12 21:09:18
Φωτογραφία για Ανταρσία των υπαλλήλων της Βουλής
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση διαψεύδονται ουσιαστικά οι πληροφορίες, που έφεραν το υπουργείο Οικονομικών να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα υπόμνημα του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής με το οποίο καταγγέλλουν επιχείρηση στοχοποίησης τους αν και έχουν υποστεί μειώσεις που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στο βιοτικό τους επίπεδο.

Οπως κατήγγειλαν, με τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρόκειται να υπογραφεί, θα προβλέπεται ετήσια σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση μέχρι την 1.1.2016, της προσαύξησης του βασικού τους μισθού που έχει θεσπιστεί στο δεύτερο μέρος του Κανονισμού της Βουλής.


Οπως υποστηρίζουν, με την διάταξη που ετοίμαζε η κυβέρνηση, η μεσοσταθμική μείωση στο μισθό τους θα είναι κατά 63%.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι υπάλληλοι της Βουλής προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας ενώ παραιτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων από την παράταξη της ΔΑΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επίσης, απειλούσαν να μην παραλάβουν το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί την Παρασκευή, εφόσον η κυβέρνηση επέμενε στην προώθηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την εξίσωση των αποδοχών τους με εκείνες των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και τον καθορισμό ανώτατου ορίου υπερωριών.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ