2012-12-12 17:01:03
Φωτογραφία για Χαλβάς με κακάο
Υλικά

3/4 κούπας ηλιέλαιο (ή ακόμη καλύτερα σησαμέλαιο)

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

4 κ.σ. κακάο

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

 

ΕκτέλεσηΒάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να

βράσουν.Μόλις πάρει βράσει το σιρόπι μας και

λιώσει η ζάχαρη,κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε με το σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε μέχρι να

πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε αμέσως και με προσοχή(γιατί πιτσιλάει)

το σιρόπι. Ανακατεύουμε,σε μέτρια φωτιά,μέχρι

να φουσκώσει ο χαλβάς και να απορροφηθούν

όλα τα υγρά.

Αδειάζουμε το χαλβά στο σκεύος που θέλουμε και

σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια μέχρι να

κρυώσει.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε!!!
ofono
tosokaki.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ