2012-12-12 16:37:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Διευκρινήσεις από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων για το Θαλάσσιο Μέτωπο - Οριστικά στον αέρα η παραχώρηση στον Δήμο
Διευκρινίσεις σχετικά με την παραχώρηση χώρου της Ζώνης Λιμένα Πάτρας από τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας Α.Ε. στον Δήμο Πατρέων παραχωρεί η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Γ.Γ.Λ.Λ.Π) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ). Ειδικότερα, αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Είναι γνωστή η επιθυμία και επιδίωξη του ΥΝΑ για επίτευξη συνεργασίας και αγαστών σχέσεων, στα πλαίσια πάντοτε της νομιμότητας, μεταξύ των ΟΤΑ, των τοπικών κοινωνιών και των διοικήσεων των λιμένων της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

2. Ήδη, από τις 13.3.2012, ο τότε Γ.Γ.Λ.Λ.Π τόνιζε, σε έγγραφό του προς όλους τους Οργανισμούς Λιμένωντης χώρας και προς τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), ότι η απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα σε ΟΤΑ δεν καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία και βρίσκεται εκτός ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

3. Κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο λιμένα Πατρών και το Δήμο Πατρέων στις 10.10.2012, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είχε τονίσει την αναγκαιότητα νομιμοποιήσεως του θέματος της παραχωρήσεως χώρου από τον Ο.Λ.ΠΑ στον Δήμο Πατρέων, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012.

4. Mε νεώτερο έγγραφό της προς τον Ο.Λ.ΠΑ στις 30.10.2012, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής επανήλθε στην τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων στο ίδιο θέμα, στα πλαίσια της χρηστής διοικήσεως, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή: capital
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ