2012-12-12 15:15:03
Φωτογραφία για Τρέχουν για τον... Κιρκιντζέ
Στον Κιρκιντζέ, ένα χωριό 600 κατοίκων, στην Τουρκία σπεύδουν να βρουν καταφύγιο όσοι πιστεύουν στην προφητεία των Μάγια, σύμφωνα με την οποία στις 21 Δεκεμβρίου θα έλθει το τέλος του κόσμου.

Ο Κιρκιντζές, που βρίσκεται κοντά στην αρχαία Έφεσο και είναι γνωστός από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου, Ματωμένα Χώματα, αλλά και το Μπιγκαράς ένα χωριό στη Γαλλία, είναι τα δύ μέρη που πιστεύεται ότι θα σωθούν από τη συντέλεια του κόσμου.

Και ο λόγος; Η «θετική ενέργεια» που διαθέτει.

Πάντως, στο χωριό, όπου διαμένουν εύποροι Τούρκοι, αναμένεται να φτάσουν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, με τις κρατήσεις ξενοδοχείων να έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The National» από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σεβάν Νισανιάν, συγγραφέας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο χωριό, εξήγησε ότι ο Κιρκιντζές ήταν γνωστός «ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια» μεταξύ new age ομάδων (του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής) ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ