2012-12-12 14:58:27
Φωτογραφία για Συνέντευξη Αλαφούζου-«Εμείς δεν ανατινάζουμε μαγαζιά-Εχω αλλεργία στους Πρίγκιπες»!
Για το αν ο ΣΚΑΙ είναι Παναθηναϊκό ραδιόφωνο: 

Η μόνη αθλητική ζώνη στο ράδιο είναι 3 με 5 και δεν εχουμε καμία άλλη αθλητική εκπομπή. Και το Σαββατοκυριακο, που ο ΣΚΑΙ είναι πάλι αντικειμεινικός. Στη τηλεόραση έχουμε 3 εκπομπές, όπως η ΕΡΤ και η NOVA είνια φιλοολυμπιακοί, έτσι ο ΣΚΑΙ είναι φιλοπαναθηναϊκλος και φιλοαεκικός και φιλοπαοκικος. 

Η NOVA είναι φιλοολυμπιακή και το έχουμε δει σε περιγραφές. Και τωρα που δεν κάνουν κριτική, αδικεί κατάφωρα όλες τις ομάδες που γίνονται εγκλήματα εις βάρος τους. είναι ντροπή να μην αναδεικνύουν τα εγκλήματα που έγιναν κατά της ΑΕΚ. Αυτό είναι απόρροια της αντίληψης για το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Για την «επίθεσή» του στον ΑΝΤ1 μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού: Το να πάρει ο πρέοδρος οποιασδήποτε ομάδας ένα κανάλι και να εφκράσει δημοσίως την αντίθεσή του, γιατί δεν ήταν θέμα σχολίου αλλά ενός τίτλου, έλεγε κάτι στο στιλ "ένας διαλυμένος Παναθηναϊκός"... Γιατί να μη βγω να υπερασπιστώ  


Ο Παναθηναϊκος αδικείται συστηματικά από πάρα πολλούς φορεις του ποδοσφαίρου. 

Εχουμε κηρύξει ανένδοτο αγώνα. Δε θα δεχθούμε υποτίμηση και υποτιμητική συμπεριφορά από οποιονδήποτε. 

Δεν κάνουμε πισω. Δεν δέρνουμε, δεν ανατινάζουμε μαγαζιά, δεν λαδώνουμε, δεν ασκούμε τίποτα παράνομο, κινούμαστε μέσω της νομιμότητας. 

Υπάρχει ποδοσφαιρικό κατεστημένο που ελέγχει ΕΠΟ και ΚΕΔ. Δεν ξέρω ποιος είναι. Ισως είναι οι ίδιοι οι παράγοντες της ΕΠΟ που είναι πολλά χρονια στις θέσεις τους και παίρνουν 8-10.000 ευρώ, υπάρχουν περίεργα έξοδα. Ισως κάποιοι καρεκλοκέναταυροι που αξιοποιούν την κατάσταση. 'Η να είναι πίσω ΄κάποιοι επιχειρηματίες. Για τις επιθέσεις του στη διαιτησία, προκαταβολικά και μετά τον αγώνα, όπως στο ντέρμπι: 

Το πιστεύω απολύτως ότι είναι πέναλτι. το είδα και προχθές  Δε λέω ψέματα, πιστεύω βαθύτατα οτι ήταν πέναλτι. Αν ήταν στο Καραϊσκακή είμαι βέβαιος ότι θα το έδινε, γιατί θα φοβόταν τι θα γινει στα αποδυτήρια ή έξω από παράλογους οπαδούς ή οποιοσδήποτε άλλους.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

Δεν έχω καταρχήν καμία προσωπική κόντρα μαζί του. Δεν με συμπαθεί και δεν το συμπαθώ. Αυτό προέκυψε από το ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε μετά το Καραϊσκάκης με τον Σισέ. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και τότε ξεκίνησε η κόντρα. Τότε ο Μαρινάκης έφυγε από το ΣΚΑΪ και υπάρχει αμοιβαία αντιπάθεια. Αν υπήρχε ανάγκη να μιλήσουμε θεσμικά βεβαίως θα το κάνουμε. Δεν πάμε να χτυπήσουμε σε προσωπικό επίπεδο. Σεβόμαστε τους φιλάθλους, τους παίκτες και την ομάδα του Ολυμπιακού. Εχουν αποδοθεί κακουργηματικές κατηγορίες και υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τα στημένα. Κάποιοι παράγοντες προφυλακίστηκαν. Ο Μαρινάκης θα απολογηθεί ως κατηγορούμενος για κακουργήματα, αλλά αφορά την ελληνική δικαιοσύνη , την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Αυτοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλο από ευθιξία, κυρίως από διαιτητές να έπρεπε να έχουν αναστείλει την ιδιότητα τους ή να μην τους όριζε η ΚΕΔ. Ο κ. Μαρινάκης θα πάει α απολογηθεί σε λίγες εβδομαδες για κακουργήματα. αυτο αφορά την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Αυτο που εμπλέκονται σε σκάνδαλο, θα πρεπει απο ευθιξία - και δεν το λέω για τον κ. Μαρινάκη που είναι ιδιοκτήτης ή πρόεδρος - αλλά για διαιτητες θα έπρεπε η ΚΕΔ να μην τους χρησιμοποιεί ή να έχουν ανασταλεί η ιδιότητά τους.

Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να θεωρεί ΄οτι υπάρχει καλή διαιτησία και ότι το επίπεδο είναι καλό. Εξαίρεση οι φανατικοί του Ολυμπιακού, που καλά κανουν και είναι φανατικοί με την ομάδα τους.

Σεβόμαστε τον Ολυμιπακό, τους φιλάθλους και τους παίκτες του. Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός είναι πίσω... Λέμε ότι υπάρχουν ποινικές διεργασίες από τη δικαιοσύνη, που ελέγχει τα στημένα, έχουν αποδοθεί κακουργηματικές κατηγορίες, που σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής κατά διαιτητών και παραγόντων. το ότι ο κ. Μαρινάκης αισθάνεται επίκεντρο του συστήματος και θιγόμενος, αν αισθάνεται και νιώθει ότι πρέπει αν επιτίθεται σε μας, λυπάμαι πολυ΄γι αυτό.

Για το αν είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός:

«Όχι βέβαια. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά η διαφορά μας είναι πλασματική. Έχουμε διαρκώς εχθρικές διαιτησίες εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός για εμένα έχει αδικηθεί στο 60% των αγώνων του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα».

Για τη Σούπερ Λιγκ και τον πρόεδρο Γιάννη Μώραλη:

«Ο κ. Μώραλης δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος της Superleague. Εμείς δεν κάναμε καμία συζήτηση για νέα λίγκα. Υπάρχουν βέβαια πολλά ζητήματα που απασχολούν πολλές ομάδες. Θα πάμε στην ΟΥΕΦΑ και στον εισαγγελέα. Το έγκλημα που γίνεται με την αναδιάρθρωση είναι τεράστιο. Ο κ. Μώραλης ήταν στη Θύρα 7 και στέλεχος του Ολυμπιακού. Είναι βέβαια πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και το έχω εκτιμήσει αυτό. Είναι όμως πολύ Ολυμπιακός. Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε όμως να είναι πρόεδρος της λίγκας σε αυτή την περίοδο. Ούτε άνθρωπος του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού».

Για το σκουπίδι που τον αποκάλεσε ο Μαρινάκης:

«Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει τον κ. Μαρινάκη που με αποκάλεσε σκουπίδι νομίζω πως επιβεβαιώνει αυτά που έλεγα πριν».

Για τον Τσάκα:

«Η αντιμετώπιση μιας ιστορίας που κρατάει ενάμιση χρόνο, με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι δεδομένη. Ο κ. Τσάκας είναι ο οργανωτής και ο βασικός συμπαίκτης αυτής της ιστορίας».

Για το εξώδικο του Φεϊζάλ: 

«Πήραμε ένα γράμμα, όχι εξώδικο και δεν είχε επιταγή μέσα. Οχι ότι θα είχε σημασία αν είχε. Επιταγή μπορεί να εκδώσει ο καθένας. Δε θα μας έλεγε τίποτα. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να μπούμε σε διάλογο και να διασύρουμε τον Παναθηναϊκό όπως συνέβη στο παρελθόν με τέτοιες γελοιότητες. Από την άλλη πλευρά δε θα αποκλείσουμε να δούμε και να δεχθούμε μια σοβαρή πρόταση. Και σε αυτό είμαστε όλοι οι μέτοχοι μαζί».

Για την εκτίμηση των μετόχων: 

«Δεν κάνουμε καμία εκτίμηση. Αύριο το πρωί θα κάνουμε κοινή ανακοίνωση όλοι οι μέτοχοι. Το τελευταίο που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε συζήτηση αν υπάρχει ή δεν υπάρχει πρίγκιπας, αν πετάει ή δεν πετάει ο γάιδαρος. Φυσικά μιλάμε για τεράστια επένδυση, 170 εκατ. Δεν θέλουμε να χαθεί. Ομως 170 εκατ. μιλάμε σοβαρά; Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα πράγματα.

Η πριγκιπική ιδέα μου προκαλεί αλλεργία. Δεν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε στην Ελλάδα για πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Οταν γίνονται μεγάλες συναλλαγές, έρχεται μια μεγάλη τράπεζα, όπως πχ. της Ελλάδας, ή η Citibank. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία κυνηγιού μαγισσών. Να σταματήσουν οι δημόσιες συζητήσεις. Προκαταβολικά να κάνουμε επικοινωνιακά τρικ για να διασύρουμε τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι δεν είναι σωστό».

Για το πώς μπορεί να μπει τελεία σε όλο αυτό το ζήτημα: 

«Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον κ. Τσάκα. Οταν σοβαρευτούν και κάνουνε μια πρόταση με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα ασχοληθούμε σοβαρά. Μιλάμε γι' αυτό το θέμα περισσότερο απ' ό,τι πρέπει. Είναι η 3η-4η φορά που μιλάμε γι'αυτό το θέμα. Οι προηγούμενες ήταν φούσκες. Το να έρχεται 4ος πρίγκιπας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Δεν αποκλείουμε, αλλά είπαμε τον τρόπο. Έρχεται ένας σοβαρός φορέας και βεβαιώνει τη σοβαρότητα του πελάτη.

Αν ήθελα εγώ να αγοράσω μια ιταλική ομάδα, θα προσέγγιζα μια σοβαρή πρόταση ή έναν φορέα όπως η Deloitte και θα τους έλεγα ότι αυτή είναι η πρότασή μου. Αυτή μετά θα προσέγγιζε τον αντίστοιχο ιταλικό φορέα και θα συζητούσε. Ετσι γίνεται, όχι με συνεντεύξεις ή με αστείες επιταγές που κατατίθενται σε έναν μικρό συμβολαιογράφο. Αν έρθει ένας σοβαρός επενδυτής, σαφώς και είναι ευπρόσδεκτος».

Είχε επικοινωνήσει η Deloitte με τον αδερφό του, ποτέ δεν εμφανίστηκε ο πρίγκιπας, ποτέ δεν είχαμε στοιχεία. Και πέρυσι είχε πάει ο κ. Μακρόπουλος στην πρεσβεία της Σ. Αραβίας τότε που είχε επισκεφτεί - και καλά - πρίγκιπας την Ελλάδα και του είπαν ότι δεν υπάρχει πρίγκιπας που να κάνει επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το τι θα πει σήμερα έχει ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα του παρελθόντος και το ύφος και την ποιότητα της πρότασης που μας έχει γίνει. Και δεν καλύπτει το σύνολο των μετόχων, έχουμε μιλήσει με κ.κ. Βγένοπουλο, Πατέρα, Πολέμη και τον Ερασιτέχνη».

Για την εμπλοκή του Τίτου Βασιλόπουλου: 

Ο κ. Τίτος Βασιλόπουλος είναι από τους πιο πιστούς Παναθηναϊκούς. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Δεν έχει εκφράσει πρόθεση εμπλοκής στον Παναθηναϊκό. Εχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του. Τοπ μοντέλο της πολυμετοχικής σύνθεσης είναι τέτοιο ώστε να μην μπορεί αν εξαρτάται ο Παναθηναϊκός από 1-2-3 ή 4 εκκεντρικούς πλούσιους. Είναι εκκεντρικό να βάζεις εκατομμύρια. Η έννοια της επένδυσης έχει την έννοια του κέρδους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Κόκκαλης έβγαλε λεφτά. Κάποιοι βγάζουν είτε με έμμεσους, είτε με ανορθόδοξους τρόπους. Ο κ. Κόκκαλης έβγαλε έμμεσα υποθέτω με δημόσια έργα. Η δύναμη που απέκτησε μέσω Ολυμπιακού τον βοήθησε να πάρει δημόσια έργα, τηλέφωνα, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλπ.

Αρα μία κατηγορία μπορεί να είναι ένας επενδυτής ή πολυμετοχικές καταστάσεις όπως η Σάλκε, όπου ο οπαδός δίνει. Εμείς δεν παίρνουμε. Παίρνουμε την ικανοποίηση ότι βοηθάμε την ομάδα που αγαπάμε. Και ελπίζουμε ότι στο μέλλον, μακροπρόθεσμα, μπορεί να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα της προσφοράς.

Μέχρι στιγμής είχαμε μια μεγάλη αποτυχία ή αν θέλετε πέσαμε πολύ έξω στον αριθμό των μελών και στα χρήματα. Έχουμε 8.500 μέλη και περίπου 2,5 εκατ. Απο την άλλη πλευρά έχουμε ανθρώπους που βοήθησαν στην επιβίωση της ομάδας, που τη βοήθησαν να έχει μια αξιοπρεπή ομάδα και να παίζει στην Ευρώπη. Αν όλοι δεν σκεφτούν την ομάδα, δεν υπάρχει μέλλον, εκτός αν υπάρξει ένας εκκεντρικός πλούσιος για να βοηθήσει».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκό: 

«Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Η ΠΑΕ δεν χρωστάει 27-28 εκατ άμεσα, διαχειρίζεται τα χρέη της, πληρώνει έναντι χρήματα, κάνουμε περικοπές στο κόστος χωρίς να επηρεάζει την απόδοση. Το κόστος, με φόρους, του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι 18 εκατ. Ο κ. Μπουμσόνγκ φέτος ουσιαστικά δεν έχει παίξει και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2 εκατ. Δεν παίζει επειδή είναι τραυματίας. Ο κ. Μπουμσόνγκ είναι πληρωμένος μέχρι δεκάρας μέχρι σήμερα και έχει διασφαλίσει με επιταγές τα χρήματά του, αυτό έγινε όταν έγινε η προσαρμογή από τα 2 εκατ. στο 1,6. Εχω μιλήσει μαζί του. Το τι έχω συζητήσει με το ιατρικό επιτελείο είναι θέματα που δεν μπορούν να ειπωθούν δημοσίως. Δυσαρέσκεια οικονομικά δεν έχει. Δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Ο κ. Γόντικας είχε εισηγηθεί το καλοκαίρι ότι τον θεωρούσε πολύ βασικό στέλεχος και γι' αυτό μιλήσαμε μαζί του και του διασφαλίσαμε τα πάντα. Ομως δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, γιατί μπαίνουμε και σε ιατρικά θέματα και σε άλλα, που δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω».

Για τα μεταγραφικά: 

«Θέλουμε τουλάχιστον δύο παίκτες. Δεν θέλω να πω κάτι. Ο Φάνης Γκέκας είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, έχει αφήσει εποχή και συνεχίσει να αφήνει εποχή στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Είναι ένας από τους ανθρώπους που σαφώς είναι ευπρόσδεκτοι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε όμως μια προχωρημένη συζήτηση. Εξετάζουμε αρκετές λύσεις και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα».

Για τον Λέτο:

 « Προσέφερε πολλά, οι καθαρές αποδοχές είναι 1,2 εκατ. άρα πάμε στα 2 εκατ. Ηδη πληρώνουμε 1 χρόνο χωρίς να αγωνίζεται, δε θα αγωνιστεί και φέτος. Πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνει δραστική μείωση και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει αν υπάρξει λύση. Το καλοκαίρι του έγινε πρόταση για επέκταση με μικρή μείωση και δεν τη δέχθηκε. Και ο μάνατζέρ ου είχε υπέρογκες απαιτήσεις για τον εαυτό του. Θα αρχίσει κάποια μικρή προπόνηση, θα είναι κάπως έτοιμος το φθινόπωρο αλλά θα χρειαστεί χρόνος να μπει. Είναι σημαντικό να προσεχθεί η υγεία του. Και να μην μπει 100%, θα μπει με 80%, όμως από τον Παναθηναϊκό θα προσφέρει του χρόνου για 6 μήνες και μετά φεύγει ως ελεύθερος χωρίς να έχουμε απόδοση εμείς. Και ενώ είχαμε τα δικαιώματά του, τραυματίστηκε και δεν μπορέσαμε να τον πουλήσουμε.

Για τον Καραγκούνη: 

«Του είπαμε όταν αποφάσιζε να κλείσει την καριέρα του, μπορεί να έρθει και να την κλείσει στον Παναθηναϊκό. Αν το αποφασίσει και θέλει να κλείσει την καριέρα του σε μας παίζοντας για 6 μήνες , ευπρόσδεκτος».

Για τις φήμες σχετικά με τον Καρνέζη: 

«Δεν έχουμε καμία πρόταση για Καρνέζη. Όχι, είναι φήμες. Δεν έχουμε καμία πρόταση. Ομάδα είμαστε, παίκτες έχουμε πολλούς. Κάποιους παίκτες η ομάδα θα τους πουλήσει. το ότι ο Ορέστης Καρνέζης θα ήθελε και ο ίδιος να παίξει σε σοβαρότερο πρωτάθλημα από το ελληνικό - και ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση αυτή - είναι δεδομένο. Είναι όνειρο για έναν παίκτη να παίξει στο εξωτερικό, καθώς τη διαιτησία την υφίστανται στο πετσί του. Αν βρεθεί κάτι και θέλει αν φύγει, οφείλουμε να το δεχθούμε. Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε»

Για τον Μαυρία: 

«Ο κ. Μαυρίας είναι νέος και έχει πολλά χρόνια μπροστά του στον Παναθηναϊκό. Ο κ. Σαμαράς είναι υπεύθυνος των ακαδημιών και έχει λόγο συμβουλευτικό σε θέματα κάποιων συζητήσεων για παίκτες που θέλουμε να πάρουμε».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ