2012-12-12 10:32:54
Φωτογραφία για Αυξήσεις αλλά και… διαφημίσεις
Ζητάει αυξήσεις η Δ.Ε.Η. Υπακούει στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για συνέχιση είσπραξης του ειδικού φόρου για τα... ακίνητα, ο κοινώς λεγόμενος «κεφαλικός φόρος» ή «χαράτσι», παρά την αντισυνταγματικότητά του, όπως έκριναν τα ελληνικά δικαστήρια. Η μονοπωλιακή επιχείρηση όμως ξοδεύει χρήματα σε διαφημίσεις, με σκοπό ποιόν; Τον ανταγωνισμό; Μάλλον όχι!

Η διοίκηση της επιχείρησης σε ένα «σαφάρι» προς τα τηλεοπτικά κανάλια, μας υπενθυμίζει με τηλεοπτικά σποτ το ρόλο της, διαφημίζει τις εγκαταστάσεις της και μας ενημερώνει για τις δυνατότητές της. Άρα σε δύο συμπεράσματα οδηγούμαστε.

Καταρχήν ότι αποτελεί «φιλέτο» της ελληνικής οικονομίας και οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης στο μέλλον θα αποτελέσει εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Κάτι σαν τον ΟΠΑΠ δηλαδή.

Κατά δεύτερον, έχει χρηματικά διαθέσιμα για περιττή, λόγω μονοπωλίου, διαφήμιση. Παράλληλα παρέχει στήριξη στα ιδιωτικά, κυρίως κανάλια, που παρουσιάζουν μείωση στα διαφημιστικά τους έσοδα, μέσα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Προφανώς αυτό γίνεται με την στήριξη της συγκυβέρνησης, αλλά αυτομάτως δημιουργεί ερωτηματικά στην κοινωνία.


Πώς είναι δυνατόν να μοιράζεις χρήματα και ταυτόχρονα να διεκδικείς αυξήσεις έως και 48% των οικιακών τιμολογίων, «πάγωμα» του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), και του τιμολογίου πολυτέκνων και αλλαγές στα κλιμάκια των χρεώσεων; Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποδέχτηκε αβίαστα τις προτάσεις της διοίκησης της Δ.Ε.Η. και τις προώθησε στην κυβέρνηση χωρίς όμως να εξετάσει και τις προαναφερόμενες διαφημιστικές δαπάνες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Δεν είναι οξύμωρο από τη μία να δίνεις απλόχερα και από την άλλη να «κλαίγεσαι» για έσοδα; Αυτός είναι ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών, πρωτίστως, πριν από το κούρεμα μισθών και συντάξεων;
ysterografa
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ