2012-12-12 07:03:02
Φωτογραφία για Το 2014 η ανάκαμψη της Ιταλίας
«Η οικονομική ανάκαμψη θα αρχίσει μόνο το 2014 ή στα τέλη του 2013», τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας... (Confindustria) Τζόρτζιο Σκουίντσι. Άρα, τόνισε, «η έξοδος από την κρίση θα αργήσει περισσότερο από ό,τι εκτιμούσαν οι αρχικές προβλέψεις».

Σύμφωνα με τον Σκουίντσι, το 2013 η συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας «θα φθάσει το 1,1% το 2013 και φέτος το 2,1%». Η κατά κεφαλήν μείωση της ζήτησης στην Ιταλία το 2012 έφτασε στο 3,6%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

O Σκουίντσι πρόσθεσε πως «η φορολογική πίεση θα παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αν υπολογίσει κανείς και την παραοικονομία, βρίσκεται στο 53,8%,».

Η Confindustria υπογραμμίζει την έλλειψη πιστώσεων στην αγορά. «Τα δάνεια που παρέχονται στις ιταλικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μειώνονται και πολλοί ιδιοκτήτες εταιριών, δεδομένης της κατάστασης, παραιτήθηκαν από κάθε προσπάθεια και δεν υποβάλουν πλέον αιτήσεις για δάνειο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ