2012-12-11 23:33:03
Φωτογραφία για Λ. Αυγενάκης: Να δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα
από το Γραφείο Τύπου

Με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, επισημαίνει ότι... η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, άπτεται της αποκατάστασης της τιμής και αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Είναι σημαντικό και λόγω των έντονων αντιδράσεων της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές ώστε να παραληφθεί η λίστα και να αξιοποιηθεί σωστά.

Η «λίστα Λαγκάρντ» με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και η λίστα με τα ονόματα πολιτικών προσώπων (νυν και τέως υπουργών και βουλευτών, κ.λπ.) που φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό είχε αποσταλεί από την Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκαρντ στον Έλληνα ομόλογο της το 2010. Όμως αυτή η λίστα δεν έφθασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανενός είδους έρευνα.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγένακης στην Ερώτησή του: «είναι προκλητικό να ακούγεται ότι δεν δημοσιεύεται η λίστα ή ότι «υπήρχε σε ένα γραφείο και ποτέ κανείς δεν την είδε» και μοιραία η γενίκευση να θέτει υπό αμφισβήτηση το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας».


Σε έντονο ύφος ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρει ότι πρέπει να γίνει σε βάθος έρευνα για να αποκαλυφθούν εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ή παρένθετα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτούς οι οποίοι πρώτοι «καταδίκασαν» τη χώρα και έσπευσαν να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Θα πρέπει ακόμη να διερευνηθεί εάν υπάρχει πολιτικό και μη, μαύρο χρήμα και από ποιες δραστηριότητες προέκυψαν τα εν λόγω χρήματα, ειδικά αν πρόκειται για δημοσίους λειτουργούς.

Ο Λ.Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης δίνοντας άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα Ελλήνων πολιτικών με καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ακόμα ερωτά εάν θα προβεί το Υπουργείο σε φορολόγηση αυτών των χρημάτων κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ