2012-12-11 23:05:02
Φωτογραφία για Οκταήμερη κράτηση για το φονικό της γυναίκας του
Φόνο εκ προμελέτης της 57χρονης, διερευνά η Αστυνομία Λάρνακας. Ως ύποπτος συνελήφθη ο σύζυγος της, 63 ετών, κάτοικος Αραδίππου και το απόγευμα της Τρίτης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, η Ε.Δ. κ. Χριστιάνα Παρπόττα ενέκρινε την κράτηση του για... 8 ημέρες για την διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων του ΤΑΕ Α.Δ. Λάρνακας.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Α.Δ. Λάρνακας, Υπαστυνόμος Χρίστος Ανδρέου κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι η 57χρονη βρέθηκε νεκρή στη πολυθρόνα της στο διαμέρισμα της, και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γ.Ν. Λάρνακας με εμφανές τραύμα από κυνηγετικό όπλο, από το στόμα με έξοδο από τον αυχένα.

Ο εξεταστής της υπόθεσης κατάθεσε ότι στη σκηνή βρέθηκε συναρμολογημένο μεγάλο κυνηγετικό όπλο στα αριστερά το θύματος, και όταν μετρήθηκε το χέρι της βρέθηκε ότι είχε μήκος 50 εκατοστά. Ως εκ τούτου θεωρήθηκε απίθανο να αυτοκτόνησε, όπως ανέφερε συγκλονισμένος στους γείτονες ο σύζυγος της βγαίνοντας από το διαμέρισμα τους, 5 λεπτά μετά το συμβάν. Όπως ισχυρίσθηκε στους γείτονες «η σύζυγός του επαίχθηκε ενώ έβλεπε τηλεόραση και ξαφνικά άκουσε τον πυροβολισμό». Μετά ισχυρίσθηκε ότι έκανε μπάνιο πριν ακουσθεί ο πυροβολισμός. Οι αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή σήμερα Τρίτη βρήκαν υποδήματα του υπόπτου με κηλίδες αίματος.


Ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει υποψία ότι ο δράστης μεταβίβασε στο όνομα του το διαμέρισμα που ήταν 50-50 με την σύζυγό του, πλαστογραφώντας την υπογραφή της, και όταν εκείνη το ανακάλυψε του έστελλε τηλεμηνύματα ότι «αν έλθεις σπίτι θα σε πυροβολήσω». Θα γίνουν εξετάσεις στο Κτηματολόγιο Λάρνακας για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του υπόπτου ανέφερε ο μάρτυρας.

Καταλήγοντας ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Α.Δ. Λάρνακας ανέφερε ότι θα ληφθούν 60 καταθέσεις, θα γίνει επιστημονική εξέταση του υπόπτου και θα αναλυθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων δράστη και θύματος για να διαπιστωθούν η όχι οι ισχυρισμοί του.

Οι συνήγοροι του υπόπτου Γρηγόρης Ιωάννου και Μαρία Κυπριανού, εστίαζαν την πολύωρη αντεξέτασή τους στο ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε η 57χρονη, εφ' όσον το ζευγάρι είχε συνεχώς προστριβές μεταξύ τους. Επικαλέσθηκαν το Σύνταγμα για να δικαιολογήσουν την θέση για τον σεβασμό των δικαιωμάτων για την ελευθερία του ατόμου αλλά ανέφεραν ότι ο ύποπτος θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αίτηση για την κράτηση του υπόπτου για 8 ημέρες ήταν αιτιολογημένη και την ενέκρινε.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ