2012-12-11 20:59:02
Φωτογραφία για Μέρκελ: Συνεχίστε στο δρόμο που άνοιξε ο Μόντι
Βέβαιη ότι οι Ιταλοί θα επιλέξουν στις επόμενες εκλογές το δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ακολούθησε ο Μάριο Μόντι, εμφανίστηκε... η Αγκελα Μέρκελ.

«Υποστηρίζω τις μεταρρυθμίσεις που άρχισαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, οι οποίες έκαναν τους επενδυτές να ανακτήσουν κάποια εμπιστοσύνη στην Ιταλία, έτσι είμαι σίγουρη πως ο ιταλικός λαός θα ψηφίσει με τέτοιο τρόπο ώστε η Ιταλία να παραμείνει στο σωστό δρόμο», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις της ιταλικής οικονομίας μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την Ευρώπη.

«Η διακοπή των μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ανάπτυξη στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους εν όψει της παραίτησης του Μάριο Μόντι από το πρωθυπουργικό αξίωμα της Ιταλίας.

Νωρίς το πρωί, ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε εξαπολύσει σφοδρή κριτική στον «τεχνοκράτη» -όπως είχε χαρακτηριστικά- Μάριο Μόντι, κατηγορώντας τον ότι υπέκυψε στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που υπαγορεύει η Γερμανία, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η Ιταλία στην ύφεση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Shazam: AppStore free update
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Shazam: AppStore free update
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ