2012-12-11 19:32:03
Φωτογραφία για Think Pink
Μπορεί μία γεωργιανή κατοικία στη βρετανική εξοχή να γίνει το σύγχρονο σπιτικό για μια τετραμελή οικογένεια; Η απάντησή είναι "ναι", αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο διακοσμητικό τρικ. 

       

Μία επιβλητική κατοικία στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας είναι το σπίτι μίας σύγχρονης τετραμελούς οικογένειας. Το διώροφο γεωργιανό κτίριο με τις βικτοριανές προσθήκες μπορεί εξωτερικά να διατηρεί τις αυστηρές καταβολές του, όμως εσωτερικά ξαφνιάζει ευχάριστα με τον up to date χαρακτήρα του και το ανατρεπτικό mix & match που το χαρακτηρίζει. Με το σπίτι να έχει αποκτήσει συνέχεια και ενότητα, η επόμενη πρόκληση ήταν οι τεράστιοι χώροι και τα δωμάτια. Σκοπός της Lou ήταν να δημιουργήσει μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα και γι' αυτό έντυσε τα πατώματα των δωματίων και του καθιστικού με αναπαλαιωμένα ξύλα από έναν παλιό γαλλικό στρατώνα και τοποθέτησε στην κουζίνα και στο χολ τεράστιες πλάκες ασβεστόλιθου. Χειρίστηκε με μεγάλη προσοχή την επιλογή και τη διάταξη των επίπλων, τα οποία στο σαλόνι τοποθετήθηκαν γύρω από το τζάκι. “Αν τα τοποθετούσα κοντά στους τοίχους, θα χρειαζόταν να φωνάζουμε ο ένας στον άλλον για να επικοινωνούμε” εξηγεί η ίδια.


Η κουζίνα χαρακτηρίζεται από μια πιο ρουστίκ διακόσμηση, με υπερμεγέθη έπιπλα, όπως το τραπέζι φαγητού που φιλοξενεί με άνεση τουλάχιστον 10 άτομα, ο τεράστιος ελεύθερος πάγκος που θυμίζει πάγκο παλιού φούρνου, και το ρετρό ιταλικό ψυγείο, που μοιάζει περισσότερο με έπιπλο και λιγότερο με ηλεκτρική συσκευή.

Το μπάνιο παραπέμπει έντονα στις βικτοριανές καταβολές του σπιτιού - η παλιά εντοιχισμένη μπανιέρα ελευθερώθηκε και αναπαλαιώθηκε για να ταιριάζει στο χώρο.

Το master bedroom ακολουθεί το ροζ μοτίβο της κατοικίας, αλλά έχει επιρροές από τη δεκαετία του '30, με έντονο το στοιχείο της αντανάκλασης.

   

Τα παιδικά δωμάτια είναι διαμορφωμένα έτσι, ώστε τα παιδιά να μπορούν να φιλοξενούν φίλους τους και να παίζουν μέσα σε ένα χαρούμενο και φωτεινό περιβάλλον. “Πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά εγώ λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο αναμορφώσαμε το σπίτι και ενσωματώσαμε μία αστική και σύγχρονη οπτική σε ένα σπίτι της εξοχής” λέει χαμογελώντας η Lou.

Φωτογραφιες: Mel Yates Styling: Mary Weaver

http://www.deconow.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ