2012-12-11 17:42:03
Φωτογραφία για Σχόλιο αναγνώστη για την απεργία των δικαστών
Με θλίψη παρακολούθησα σήμερα το πρωί την Πρόεδρο των Ελλήνων Δικαστών σε εκπομπή του Mega. Τα επιχειρήματα με τα οποία υποστήριξε τον αγώνα τους ενάντια στις περικοπές που ...υφίστανται ήταν στην καλύτερη περίπτωση ατυχή και στη χειρότερη προκλητικά. Πώς είναι δυνατόν στις μέρες μας όπου όλοι οι μισθοί ''εκμηδενίζονται΄΄ με τέτοιο βάρβαρο τρόπο, να βγαίνει η εν λόγω κυρία και να ισχυρίζεται ότι ένας δικαστής μέσου επιπέδου δεν μπορεί να ζήσει με 1500-2000 ευρώ (καθαρά!) το μήνα. Μήπως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να ζήσουν με 330 ευρώ το μήνα; Μάλιστα χαρακτήρισε το επάγγελμα του δικαστικού ως εξαιρετικής επικινδυνότητας. Τότε τι να πουν οι αστυνομικοί που θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο καλούμενοι να προστατέψουν τους πολίτες, και όλα αυτά μόνο για 850 ευρώ το μήνα; Απαράδεκτο ήταν επίσης το γεγονός ότι άφησε να εννοηθεί πως η ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού περιορίζεται από το ύψος του μισθού του. Δηλαδή στις πόσες χιλιάδες ευρώ αισθάνονται ανεξάρτητοι οι δικαστές;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κυρία και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι δικαστές οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο, αλλά τα όσα ακούστηκαν σήμερα από την εκπρόσωπό τους δημιούργησαν άσχημες εντυπώσεις.

Καλό θα ήταν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας και να μην προκαλούν με τέτοιου είδους δηλώσεις την κοινή γνώμη.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ