2012-12-11 12:40:02
Φωτογραφία για Πρόταση για τη διαχείριση του «Πάρκου Τρίτση» κατέθεσε η Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αθήνας
Το Πάρκο Τρίτση αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.150 στρεμμάτων.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι ο Εθνικός Κήπος στο κέντρο της Αθήνας έχει έκταση 158 στρέμματα, ενώ το Hyde Park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα. Είναι το μοναδικό ελληνικό πάρκο που έγινε δεκτό στο ευρωπαϊκό δίκτυο πάρκων (federnatur.org)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου σχολίασε την υποβάθμιση και η εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια το πάρκο χαρακτηρίζοντάς την, «απαράδεκτη». Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως «είναι προφανής η αναγκαιότητα εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το πάρκο “Α. Τρίτσης”», προτείνοντας: «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου». Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αναφέρει την: «απεμπλοκή του πάρκου από το Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής στο οποίο ανήκει σήμερα με ταυτόχρονη εκκαθάριση και πληρωμή των χρεών που υπάρχουν σήμερα. Επίσης κρίνεται αναγκαία η σύνταξη μιας οικονομικοτεχνικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του πάρκου ώστε να αναλάβει από κοινού η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού τη διαχείριση του πάρκου την προστασία του, την προβολή του και εν τέλει την ποιοτική αναβάθμισή του».

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ