2012-12-11 00:22:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Θεατρική παράσταση Η Σταχομαζώχτρα από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών
Tο Eιδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας, το 2/θ& 8/θ Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Παν. Κανελλόπουλος) υλοποιούν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Μαθαίνω την Ελλάδα μέσα από τον Παπαδιαμάντη» , σε ένα κοινό πλαίσιο δραστηριοτήτων , όπως τον εορτασμό των Χριστουγέννων μέσα από το έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη, «Η Σταχομαζώχτρα».Διασκευασμένο κείμενο της θεατρολόγου Μ. Σπυροπούλου και μουσική της μουσικού Μ. Ρέντιτ.

Η πίστη στην ελπίδα της αλλαγής, της αναγέννησης, του αγώνα για το καλύτερο και ο ουσιαστικός θαυμασμός του Αλ. Παπαδιαμάντη για την ηρωίδα του διηγήματος, τη Σταχομαζώχτρα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το διήγημα.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, ώρα 20.00μ.μ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάζουμε την εν λόγω θεατρική μας παράσταση . Οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων αναβιώνουν την εποχή του Παπαδιαμάντη όλοι μαζί πάνω στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.


"Με τον τρόπο αυτό πέρα από την ανταλλαγή στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου και των μαθητών των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή και ευθύνη να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μας και να βιώσετε, πως τόσο διαφορετικά σχολεία μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμό, ξεπερνώντας τα στερεότυπα, βγαίνοντας από τους εαυτούς τους, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης πρώτα μεταξύ τους και μετά με την ίδια την κοινωνία. Σε μία εποχή τόσο δύσκολη, εμείς σηκώνουμε το βλέμμα, δίνουμε το όνειρο, κόντρα στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια της καθημερινότητας", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ