2012-12-10 23:11:03
Φωτογραφία για Ποιος κοροϊδεύει ποιον...
του Νίκου Κοντορούση

Με «όχημα» το νέο φορολογικό σύστημα που προωθεί η Κυβέρνηση, όλο το πολιτικό σύστημα βρήκε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει το... ψυχοπονιάρικο κοινωνικό του πρόσωπο. 

Ο Σαμαράς αναγορεύτηκε σε προστάτη των μισθωτών και συνταξιούχων, ο Κουβέλης των ελεύθερων επαγγελματιών και ο Τσίπρας όλου του λαού.

Όλα αυτά είναι το σελοφάν για ψηφοθηρικούς λόγους αφού όλοι ξέρουν ότι αυτές οι ρυθμίσεις που προορίζονται για να διορθώσουν τις αδικίες του συστήματος, δεν αλλάζουν απολύτως από την ουσία.

Κάντε μια σύντομη αναζήτηση στο Διαδίκτυο και δείτε δημοσιεύματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις δηλώσεις των προηγούμενων χρόνων.

Όσα φορολογικά νομοσχέδια και να προωθήσουν, μωρέ τη γη ανάποδα να φέρουν, αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή, τα συνήθη θύματα θα πληρώνουν πάντα. Με βάση τα στοιχεία του 2010, μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν το 70% του συνολικού εισοδήματος και πλήρωσαν το 55% των συνολικών φόρων, ενώ ελεύθεροι επαγγελματίες αγρότες , έμποροι κλ.π. δήλωσαν μόλις το 16,8% του εισοδήματος και πλήρωσαν το 15,8% του φόρου.


Αντίστοιχα το μέσο ετήσιο εισόδημα για μεν τους μισθωτούς ήταν γύρω στις 20.000, τους συνταξιούχους 14.600 τους αγρότες 1700,και τους εμπόρους, γιατρούς ελεύθερους επαγγελματίες 14.000 ευρώ. Αυτή είναι η εικόνα των Ελλήνων φορολογουμένων και όποιος βρει ποιος φοροδιαφεύγει, χαιρετήστε μου τον πλάτανο.

Ελλάς: Η χώρα που το κράτος κοροϊδεύει τους πολίτες και οι πολίτες το κράτος. Είναι παράλογο το 84% των πολιτών να δηλώνει εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ το χρόνο και να έχουν φυγαδευτεί εξωτερικό κεφάλαια 50-70 δις μέσα σε 2 χρόνια. Όσους συντελεστές κι αν αλλάξουν, ακόμα κι αν βάλουν συντελεστή 45% στα εισοδήματα πάνω από 20.000 δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα ,αν δεν γίνει κάτι με τη μάστιγα αυτών που φοροδιαφεύγουν.

Η κάθετη αύξηση των φόρων, είναι μια εύκολη λύση για να συγκεντρωθούν χρήματα. Λύσεις υπάρχουν ,αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση για οργάνωση του κρατικού μηχανισμού. Όλα τα άλλα είναι είναι ευχολόγια και υποσχέσεις που εντάσσονται στον συνεχή εμπαιγμό των πολιτικών απέναντι στους ίδιους τους ανθρώπους που τους ψήφισαν.

spirospero.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ