2012-12-09 17:08:27
Φωτογραφία για Και ο Θεός έπλασε τη... Μπριζίτ Μπαρντό
«Από τότε που ο Μποτιτσέλι ζωγράφισε την Αφροδίτη του να πλέει πάνω σε μια μαργαριταρένια αχιβάδα, δεν ξανάδε κανείς τη θεά του έρωτα να γεννιέται μέσα από τους αφρούς των κυμάτων».

Με αυτή τη φράση ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Ροζέ Βαντίμ αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του στη γυναίκα μύθο και σύμβολο του σεξ, την Μπριζίτ Μπαρντό, με την οποία παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν 17 ετών για να χωρίσουν έπειτα από πέντε χρόνια.

Και σίγουρα ο Ροζέ Βαντίμ δεν είναι ο μοναδικός άντρας τον οποίο στιγμάτισε η θρυλική «Μπεμπέ». Η μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής, η ενζενί και η femme fatale έκανε μόδα τα ανοιχτόχρωμα μακριά ξανθά μαλλιά και τα εκτυφλωτικά κόκκινα βαμένα χείλη ενώ η λατρεία στο πρόσωπο της είχε πάρει διαστάσεις θρησκείας.

Γεννημένη στο Παρίσι το 1934, μεγάλωσε σε μία εύπορη οικογένεια βιομηχάνων με αυστηρή παιδεία και διαπαιδαγώγηση. Ευτυχώς για αυτήν, ο πατέρας της είχε μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο και ο ίδιος ήταν ο πρώτος παιδικός της σκηνοθέτης, μιας και του άρεσε πολύ να κινηματογραφεί τη Μπαρντό.



Ο πρώτος της ρόλος ήταν το 1952, στην ταινία «Le trou normand» με τον Μπουρβίλ. Ήταν το εισιτήριο να μπει στο χώρο του θεάματος, τον κόσμο του οποίου η ίδια δεν αποδέχθηκε ποτέ Γι' αυτό άλλωστε αποφάσισε να αποχωρήσει από το καλλιτεχνικό στερέωμα στο απώγειο της δόξας της το 1973 και αφιέρωσε τη ζωή της στην προστασία των ζώων.

Στο πέρασμα των χρόνων απέρριψε μάλιστα ρόλους στους οποίους θα είχε για συμπρωταγωνιστές τον Φρανκ Σινάτρα, στον Στιβ Μακ Κουιν και τον Μάρλον Μπράντο, αφήνοντας στο τραπέζι επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Στόχος της ήταν να ζήσει μια άλλη δεύτερη ζωή... «Είναι καλό που σταμάτησα, γιατί αν είχα συνεχίσει θα είχε συμβεί και σε μένα ό,τι είχε συμβεί στην Μέρλιν Μονρόε και την Ρόμι Σνάιντερ», δήλωνε κάποτε.

Η γυναίκα θρύλος του κινηματογράφου και της μόδας είναι σήμερα 77 ετών και ντύνεται μονίμως στα μαύρα.

Με 48 ταινίες στο ενεργητικό της και περισσότερα από 80 τραγούδια σε 21 έτη καριέρας, η Μπριζίτ Μπαρντό, είναι μια από τις γνωστότερες Γαλλίδες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το 1968, ο Σαρλ ντε Γκωλ είχε δηλώσει πως «η Μπριζίτ Μπαρντό φέρνει στη χώρα τόσο συνάλλαγμα, όσο και η αυτοκινητοβιομηχανία Renault».

Οι ταινίες που γύρισε πολλές και επιτυχημένες, όπως «Κορίτσια με Μέλλον» , «Τα μεγάλα γυμνάσια», η «Μαμζέλ Πιγκάλ», το «Ξεφυλλίζοντας τη Μαργαρίτα» , «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα» ταινία που απαγορεύτηκε στην Αμερική, γνώρισε όμως τεράστια επιτυχία.

Σήμερα, σε ηλικία 77 ετών, η Μπριζίτ Μπαρντό ζει σε μια απομονωμένη ιδιοκτησία στο St. Tropez με την ονομασία «La Madrague». Ντύνεται συνέχεια στα μαύρα απεχθάνεται όμως τα φορέματα.

Πάσχει από αρθρίτιδα και γι' αυτό κυκλοφορεί πολλές φορές με ένα μπαστούνι. Αρνείται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επειδή φοβάται την αναισθησία.

Στο πλευρό της ο επί 20 χρόνια σύζυγός της, Μπερνάρ Ντ'Ορμάλ, πρώην επιχειρηματίας που τώρα αφιερώνει τον εαυτό του κυρίως στη γυναίκα του. Όσο για τους επισκέπτες... είναι σπάνιοι καθώς η κυρία του σπιτιού προτιμά την ηρεμία και τα λουλούδια της, τους σκύλους και τις γάτες της.
πηγή
pestanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ