2012-12-07 23:56:19
Φωτογραφία για Μέσω... Βαλκανίων η Gazprom στον ΠΑΟΚ
Η "Gazprom" επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητά της στα Βαλκάνια και σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, βρίσκεται κοντά σε υπογραφή συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ.

 Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας "rg.ru", στο οποίο γίνεται αναφορά και σε συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με την διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου.

"Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, η 'Gazprom', σκοπεύει να γίνει επίσημος συνεργάτης ενός από τα πιο διάσημα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ευρώπης, της Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο επικεφαλής της 'Gazprom', Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του μεγάλου γερμανικού συλλόγου κι είχε συνομιλίες με το Γενικό Διευθυντή της Μπάγερν. Συζητήθηκε η δυνατότητα της από κοινού συνεργασίας", γράφεται αρχικά.

"Υπογράφει με τον ΠΑΟΚ"

Στη συνέχεια ο συντάκτης αναφέρει: "Στη Ρωσία, η 'Gazprom' είναι ο κύριος χορηγός της Ζενίτ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, εκτός από την Μπάγερν, η 'Gazprom' είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας και με τον ΠΑΟΚ. Το ελληνικό σωματείο βρίσκεται στα χέρια ενός Ρώσου επιχειρηματία, του Ιβάν Σαββίδη, και ένας από τους ηγέτες ΠΑΟΚ είναι ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Άνζι, Γκερμάν Τσιστιακόφ".


Ο τρίτος υποθαλάσσιος αγωγός

Η "Gazprom" είναι μία εταιρεία που σε μεγάλο βαθμό οι χορηγίες της καθορίζονται από τα στρατηγικά συμφέροντά της. Ετσι, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι μέσω του 3ου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου πραγματοποιεί άνοιγμα στα Βαλκάνια κι έτσι ενδεχομένως να έρχεται πιο κοντά σε μία λαοφιλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ιστοσελίδα "kommersant.ru", που αναφέρεται στα νέα σχέδια της "Gazprom": "Πραγματοποιήθηκε η τελετή για να ξεκινήσει η κατασκευή του 3ου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, ενώ σε δηλώσεις του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι σε πρώτη φάση το αέριο θα διανέμεται σε τουλάχιστον 6 χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ιταλία και Κροατία)".

Το επόμενο έτος, άλλωστε, η "Gazprom" σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές της, σε σύγκριση με το τρέχον έτος. Πριν από ένα μήνα, η "Gazprom" εκτίμησε πως η συνολική κατασκευή του αγωγού θα κοστίσει 15.500.000.000 ευρώ, αλλά τελικώς το γεγονός ότι θα έχει το μονοπώλιο, άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό, την ανάγκασε να βελτιώσει τη διαδρομή και η τιμή αυξήθηκε στα 16.000.000.000 ευρώ. Και σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η επένδυση θα μπορούσε να φτάσει τα 20.000.000.000 ευρώ.
 
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ