2012-12-07 21:43:03
Φωτογραφία για Ερώτηση της Ε. Ράπτη για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008-2009
από το Γραφείο Τύπου

Κύριε Υπουργέ,

Παρά το γεγονός πως είναι απόλυτα κατανοητή η κρισιμότητα των καιρών και οι έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, υπάρχουν ορισμένα θέματα που είναι θεμελιώδη, όπως αυτό... της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη σε ένα κράτος δικαίου που τιμά τις υποσχέσεις του.

Το 2008, 300 περίπου εκπαιδευτικοί διαγωνίστηκαν με γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, επέτυχαν, κρίθηκαν διοριστέοι και τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν στο σχετικό ΦΕΚ το 2009. Ο διορισμός τους ωστόσο ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός πως τα ΦΕΚ εκείνης της περιόδου έχουν εκτελεστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους.

Για περισσότερα από δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι σε μια μετέωρη κατάσταση ως προς το επαγγελματικό τους μέλλον. Και επιπροσθέτως με το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2013-2016 που πρόσφατα ψηφίστηκε αυξάνεται ακόμη περισσότερο η αγωνία τους, αφού σε αυτό προβλέπεται γενικώς η 3ετής ισχύς των πινάκων διοριστέων, (σελ 52 Παρ.Ζ Υποπαρ.Ζ5), όπως και η ανά 3 έτη διενέργεια διαγωνισμών ΑΣΕΠ για το διορισμό εκπαιδευτικών (σελ 56 Παρ.Θ Υποπαρ.Θ2).


Υποθέτω πως στους παραπάνω πολίτες αναγνωρίζουμε όλοι, τόσο την εντιμότητα της συμμετοχής σε μια διαφανή διαδικασία πρόσληψης, όσο βεβαίως και την προσωπική τους υλική και άυλη θυσία. Νομίζω συνεπώς πως η αποκατάστασή τους αποτελεί θέμα ηθικής τάξης και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Με 300 εκπαιδευτικούς να μην γνωρίζουν ποια ακριβώς θα είναι η τύχη τους μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο διαδικασιών

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ,

Μπορεί να επιλυθεί το θέμα των παραπάνω εκπαιδευτικών με τον άμεσο διορισμό τους, αφού με δεδομένα τα όσα γενικώς προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο και την τριετή ισχύ των πινάκων, κινδυνεύουν να χάσουν με άδικο τρόπο αυτό που κέρδισαν με δίκαιο;

Αν αυτή η παραπάνω προτιμώμενη λύση δεν είναι άμεσα διαθέσιμη, θα μπορούσε με απόφασή σας να παραταθεί η δυνατότητα διορισμού τους, μέχρι να βρεθεί τρόπος δικαίωσης του λογικού τους αιτήματος;

Θεσσαλονίκη

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4829

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Έλενα Ράπτη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ