2012-12-06 19:21:35
Φωτογραφία για Ιράκ-Τουρκία: Ο ιρακινός πρωθυπουργός εύχεται να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών  Πηγή: Ιράκ-Τουρκία: Ο ιρακινός πρωθυπουργός εύχεται να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών
Ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ένα "νέο ξεκίνημα" στις τεταμένες σήμερα σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία, αλλά ζήτησε από την κυβέρνηση της Άγκυρας να σταματήσει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ."Η σημερινή κατάσταση δεν ικανοποιεί ούτε τον ιρακινό, ούτε τον τουρκικό λαό. Θέλουμε ένα νέο ξεκίνημα στις πολιτικές μας σχέσεις με την Τουρκία", τόνισε ο αλ Μάλικι σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet από την Βαγδάτη.

Ο ιρακινός σιίτης πρωθυπουργός πρόσθεσε πως επιθυμεί να τείνει "τη χείρα της αδελφοσύνης" στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως για μια ακόμα φορά κατήγγειλε την άρνηση του Ερντογάν να επιτρέψει την έκδοση στο Ιράκ του σουνίτη πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τάρεκ αλ Χασέμι, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο από την ιρακινή δικαιοσύνη."Πώς θα αισθανόσαστε αν παρείχα άσυλο στη Βαγδάτη στον ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν", αναρωτήθηκε ο αλ Μάλικι.

"Παρά τις διαφορές μας, ελπίζουμε σε έναν καλό διάλογο με την Τουρκία. Προσφέρω από εδώ κλάδο ελιάς. Θέλουμε να συνεργαστούμε σε όλους τους τομείς με την Τουρκία", επισήμανε ο ιρακινός πρωθυπουργός."Όμως η Τουρκία δεν πρέπει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ", κατέληξε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ