2012-12-06 16:00:06
Φωτογραφία για Το εμπνευσμένο Wiesmann Spyder Concept
Μονοκόμματο αμάξωμα και προκλητικός σχεδιασμός

Η Wiesmann είναι μια μικρή γερμανική εταιρεία που ξεκίνησε τη λειτουργία της κατασκευάζοντας οροφές για κάμπριο οχήματα. Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, οι δραστηριότητες εξαπλώθηκαν στον τομέα των sportscars.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δημιουργήματα των δραστήριων Γερμανών, είναι μάλλον το Wiesmann Spyder Concept. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο sportscar βασισμένο σε μονοκόμματο αμάξωμα. Ένα τέτοιο όχημα παρουσιάστηκε στην έκθεση του Essen.

Ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά, κάτι που μεταφράζεται σε επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, και σε μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τα 20 χλμ/ώρα.

Το όχημα κινεί ένας 4λιτρος M3 κινητήρας απόδοσης 420 ίππων.

Στην περίπτωση του Wiesmann Spyder Concept τα νούμερα και οι επιδόσεις έρχονται μάλλον σε δεύτερη μοίρα, αφού την προσοχή τραβάει το μονοκόμματο αμάξωμα. Εμφανής είναι η απουσία θυρών όπως φυσικά και ανεμοθώρακα.


«Η σχεδιαστική μελέτη της Wiesmann Spyder βασίζεται σε αρχικά σχέδια των αδελφών Wiesmann, παρόλο που ενσωματώνει ακόμη πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή sportscars. Αποδεικνύει την αποδοχή του κατασκευαστή sportscars, καθώς πολλοί θαυμαστές της Wiesmann προσέγγισαν τους ιδρυτές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια με αιτήματα για εντελώς καθαρόαιμα μοντέλα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας για το Spyder Concept.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο Πηγή: Newsbeast.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ