2012-12-06 14:47:03
Φωτογραφία για VIDEO WRC 2012 Highlights : Οι καλύτερες στιγμές του WRC 2012 σε ένα μοναδικό video
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2012 τα είδαμε όλα. Το υψηλό επίπεδο των οδηγών μας χάρισε πλούσιο θέαμα με εντυπωσιακά περάσματα και απίστευτους χρόνους στις ειδικές, με τη διαφορά μεταξύ τους πολλές φορές να κρίνεται σε μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ωστόσο φέτος το WRC κλείνει δύο μεγάλες σελίδες στην ιστορία του. Η πρώτη ανήκει φυσικά στον οδηγό φαινόμενο της Citroen, τον άνθρωπο που έσπασε όλα τα ρεκόρ, καταφέρνοντας να κατακτήσει εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και από το 2004 που ξεκίνησε να συμμετέχει στο WRC, κερδίζοντας συνολικά 76 αγώνες. Αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον Sebastien Loeb, ο οποίος σε αυτό το διάστημα πήρε μέρος σε 164 αγώνες και έχει κερδίσει 879 ειδικές διαδρομές, ενώ κορυφαία του στιγμή είναι το ράλλυ Κορσικής του 2005 όπου κέρδισε όλες τις ειδικές του αγώνα. Ο 38χρονος Γάλλος οδηγός δήλωσε πως αποχωρεί από το WRC και μέσα στο 2013 θα κάνει επιλεκτικούς μόνο αγώνες.


Η δεύτερη σελίδα είναι αυτή της Ford, όπου ανακοίνωσε και αυτή την αποχώρησή της εργοστασιακής της συμμετοχής μετά από 15 χρόνια συνεχούς εμπλοκής της στο WRC. Ωστόσο η ομάδα M-Sport - συνεργάτης της Ford - θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με το Ford Fiesta RS, η εξέλιξη του οποίου δεν έχει σταματήσει.

Για την ιστορία, το WRC του 2012 περιελάμβανε 13 αγώνες, με τον Loeb να ανεβαίνει εννέα φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο Jari-Matti Latvala δύο και από μία φορά ο Mikko Hirvonen και ο Mads Ostberg. Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών ο Sebastien Loeb συγκέντρωσε 270 βαθμούς, ο Mikko Hirvonen 213 και ο Jari-Matti Latvala 154, ενώ των κατασκευαστών η Citroen κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο με 453 βαθμούς αντί των 309 της Ford. Δείτε στο video που ακολουθεί τα καλύτερα περάσματα της χρονιάς.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ