2012-12-06 12:19:02
Φωτογραφία για Τα βρήκαν οι χώρες-μέτοχοι της EADS
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση και διακυβέρνηση της EADS συμφώνησαν το διοικητικό συμβούλιο και οι μέτοχοι του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού κολοσσού.

Βάσει αυτών -Η Γερμανία και η Γαλλία προτίθενται να διατηρήσουν ποσοστό ύψους έως 12% έκαστη, ενώ η Ισπανία θα συμμετέχει με περίπου 4%.

-Η νέα συμφωνία έχει στόχο να απλοποιήσει τη διακυβέρνηση της EADS, διασφαλίζοντας παράλληλα μία μετοχική δομή που θα επιτρέπει στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία να προστατέψουν τα έννομα στρατηγικά τους συμφέροντα.

-Η EADS προτίθεται να προτείνει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που θα αφορά έως και το 15% των υφιστάμενων μετοχών και θα υπόκειται τόσο στις συνθήκες της αγοράς, όσο και στην έγκριση των μετόχων.

-Οι μετοχές free float της EADS θα αυξηθούν τελικά στο 70% από 49%.

-Η γερμανική KfW θα αποκτήσει αρχικό μερίδιο της τάξης του 5% στην EADS


-Η KfW προτίθεται να εξαγοράσει το μερίδιο των ιδιωτών στην κοινοπραξία Dedalus, η οποία έχει στην κατοχή της το 7,44% των μετοχών της EADS.

-H Kfw έχει επίσης σκοπό να εξαγοράσει το 2,76% που έχει στην κατοχή της η Daimler

-Η νέα συμφωνία μετόχων θα περιορίζει το μερίδιο και τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών, ατομικά ή συλλογικά, στο 15%.

-Μία έκτακτη γενική συνέλευση μετοχών θα λάβει χώρα στο πρώτο μισό του 2013

-Το μελλοντικό συμβούλιο της EADS θα απαρτίζεται από 12 μέλη, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τουλάχιστον οκτώ ανεξάρτητων, μη εκτελεστικών μελών. Η πλειοψηφία των μελών, καθώς και τα 2/3 της εκτελεστικής επιτροπής θα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Βάσει του νέου πλαισίου διακυβέρνηση, δεν θα δοθεί κανένα δικαίωμα άσκησης βέτο σε κανένα μέλος του συμβουλίου ή σε μέτοχο στη γενική συνέλευση των μετόχων.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θέλει Φετφατζίδη ο Άρης!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θέλει Φετφατζίδη ο Άρης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ