2012-12-06 11:15:02
Φωτογραφία για Δικαστές: Να βρεθεί άμεσα λύση για να επιστρέψουμε στις έδρες
«Δεν πάει άλλο, είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση..» είπαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και οι Επίτροποι των δικαστηρίων, κατά την συνάντηση που είχαν μαζί του.

Οι δικαστές χαρακτήρισαν απελπιστική την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης λόγω των κινητοποιήσεων τους που συνεχίζουν για 80η ημέρα, επισημαίνοντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι στα Διοικητικά Δικαστήρια στα οποία έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα από την Τρόικα για επιτάχυνση των φορολογικών υποθέσεων.

«Η Τρόικα δεν μπορεί να ζητάει τίποτα πλέον από τα δικαστήρια, αφού αυτή είναι υπαίτια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Δικαιοσύνης από τις απαράδεκτα υπερβολικές περικοπές των αποδοχών των συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά ανώτατος δικαστής.

Μετά τη διαμεσολάβηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων θα συναντηθούν αύριο το πρωί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πάντως όπως επισημαίνουν ανώτατοι δικαστές, είναι διατεθειμένοι να βάλουν «νερό στο κρασί τους», έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση και να επιστρέψουν στις έδρες τους.

Η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσιμπούκη, είπε χαρακτηριστικά:

«Θα επιχειρήσουμε ένα δεύτερο κύκλο συνομιλιών με την Κυβέρνηση. Εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε από την Πολιτεία μια μικρή διορθωτική κίνηση, δεν λέω υποχώρηση, λέω μικρή διορθωτική κίνηση».

Να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικαστές καλεί την Κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

«Η Κυβέρνηση δεν έχει επάνω της το βάρος που είχε μέχρι τώρα με την δανειακή σύμβαση, αφού ένα μεγάλο βάρος έφυγε με την τελευταία συμφωνία του Eurogroup», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως επισημαίνει η Γενική Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Ελένη Διακομανώλη, είναι μεγάλος ο αριθμός υποθέσεων που αναβάλλονται εξαιτίας των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Διοικητικά Δικαστήρια σε όλη την χώρα, όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν 29.500 αναβολές.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ