2012-12-05 18:37:48
Φωτογραφία για Κάτω από την Γκάνα στο επιχειρείν η Ελλάδα!
Τη χειρότερη εικόνα σε σύγκριση με άλλες 33 χώρες έχουν οι επιχειρηματίες σχετικά με το κατά πόσο ευνοϊκό είναι το επιχειρηματικό σκηνικό στην Ελλάδα για την προώθηση αλλά και την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) σε συνεργασία με το Kauffmann Foundation και τη συμβουλευτική εταιρεία Μonitor Group. Ειδικότερα, η Ελλάδα συγκέντρωσε το χειρότερο σκορ (46,2) κάτω από χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Ουκρανία και η Γκάνα.

Στην ερώτηση για την επάρκεια πηγών κεφαλαίου για την έναρξη ή προώθηση μιας επιχειρηματικής ιδέας, μόλις το 10% των Ελλήνων επιχειρηματιών έδωσε θετική απάντηση, ενώ στην ερώτηση για το αν παρέχονται φορολογικά κίνητρα στις νέες και ανερχόμενες επιχειρήσεις για την εμπορική αξιοποίηση της έρευνας, οι αντίστοιχες θετικές απαντήσεις συγκέντρωσαν ποσοστό μόλις 12%. Στην ερώτηση εάν «η ανώτατη εκπαίδευση προσφέρει επαρκείς γνώσεις για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης» και πάλι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ερωτώμενων απάντησε αρνητικά (79%) και μόλις το 9% θετικά.


Στην τελευταία ερώτηση εάν «οι συμπολίτες σας στηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία στην επαγγελματική επιτυχία» μόλις το 14% των ερωτώμενων απάντησε θετικά και το 53% αρνητικά, στοιχείο που δείχνει την έλλειψη επιχειρηματικής κουλτούρας και την έντονη καχυποψία προς την επιχειρηματικότητα. Σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Ρωσία οι θετικές απαντήσεις αντιστοιχούν στο 77% των ερωτηθέντων και στην Ουκρανία στο 70%.

(Kαθημερινή)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ