2012-12-05 16:36:04
Φωτογραφία για ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την απόφαση για τα παράνομα χαράτσια
Σχόλιο του ΚΚΕ για τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομα τα χαράτσια της ΔΕΗ «Η ισχυρή λαϊκή ανυπακοή που εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ, είχε τη δική της καθοριστική συμβολή ώστε και δικαστήρια να κρίνουν καταρχήν ως παράνομη και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει παράνομα τα χαράτσια της ΔΕΗ.

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν και αυτή την απόφαση για να αντεπιτεθούν με στόχο να καταργήσουν και τα νύχια της εφορίας, όπου τα χαράτσια μεταβιβάζονται, αλλά και για να καταργήσουν όλα τα χαράτσια», αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από το πόσο νομότυπα είναι τα βάρβαρα, αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, δεν πρέπει να δεχτούν ως νόμιμη την εκμετάλλευση, την ανεργία, την εξαθλίωση που τους οδηγούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».


Κριτική σε Αντ. Σαμαρά και Αλ.Τσίπρα για τις ομιλίες τους στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

«Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ψέματα, με θράσος ισχυρίστηκε ότι τα νέα φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.Το ίδιο και η υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων και των μνημονίων» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του, για τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Τσίπρα ως «συρραφή συνθημάτων από προηγούμενες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά στον ίδιο χώρο, με ολίγη αριστερή σάλτσα. Δηλαδή εμφάνισε ως νέο και ριζοσπαστικό το παλιό και αποτυχημένο σοσιαλδημοκρατικό «μαγικό» φάρμακο με το οποίο και τα θηρία - μονοπώλια - θα αποκτήσουν υψηλή κερδοφορία και το θύμα - ο λαός - θα ευημερήσει», τονίζεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση.Τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ, τον «ευρωμονόδρομο» και δεν έχουν στόχο την ανατροπή των μονοπωλίων τσακώνονται για το ποιός θα είναι στην κυβέρνηση και για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, όχι για τα συμφέροντα του λαού», καταλήγει το ΚΚΕ.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ