2012-12-05 16:22:04
Φωτογραφία για Βρετανία: Νέος ενδιάμεσος προϋπολογισμός λιτότητας
Περισσότερες περικοπές και παραδοχή της αδυναμίας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί, θα είναι οι βασικοί άξονες του ενδιάμεσου μίνι-προϋπολογισμού που θα παρουσιάσει το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.

Στην παραδοσιακή «Φθινοπωρινή Δήλωση» στη Βουλή των Κοινοτήτων, που παρουσιάζεται λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους (σ.σ. τον Απρίλιο για τη Βρετανία), ο κ. Όσμπορν θα πει ότι δεν υπάρχουν «θαυματουργές θεραπείες» για την οικονομία.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει πως τα Υπουργεία καλούνται να εξοικονομήσουν ακόμα πέντε δισεκατομμύρια λίρες από τον προϋπολογισμό τους, ώστε να γίνουν επενδύσεις σε τομείς που προάγουν την ανάπτυξη (νέα σχολεία, δρόμοι, επιστημονικά έργα). Θα παραδεχθεί επίσης ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επίτευξη του στόχου μηδενισμού του διαρθρωτικού ελλείμματος και μείωσης του δημοσίου χρέους. Οι στόχοι αυτοί και επομένως η λιτότητα αναμένεται να παραταθούν κατά ένα έτος έως το 2018.


Η κυβέρνηση Κάμερον είχε ανακοινώσει το 2010, λιτότητα πενταετούς ορίζοντα με περικοπές και φόρους ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων λιρών, ωστόσο αυτή η περίοδος λιτότητας παρατάθηκε πέρυσι το φθινόπωρο έως το 2017, με πρόσθετες περικοπές 30 δισεκατομμυρίων.

Το ανεξάρτητο Γραφείο Ευθύνης Προϋπολογισμού αναμένεται επίσης να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας. Σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαρτίου η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης το 2012 θα μειωθεί από 0,8% σε σχεδόν μηδέν και για το 2013 από 2% κοντά στο 1%.

Μεταξύ των συγκεκριμένων μέτρων που θα ανακοινωθούν εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνονται περιορισμοί στις φοροαπαλλαγές για τους πλουσιότερους και κυρίως και νέα περικοπή στα κοινωνικά επιδόματα.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ