2012-12-05 11:16:16
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο – Απαίτηση της τρόικας η φορολόγηση του 45% - Κόμμα πρότεινε 2.000€ φόρο σε όλους τους επαγγελματίες
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση, με συγκεκριμένα κριτήρια, μέσα στο 2013. «Αν η αξιολόγηση βγάλει ότι κάποιος δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να απολυθεί» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως με την τρόικα «έχουμε συμφωνήσει σε συγκεκριμένα πράγματα».

Δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2013, με την προϋπόθεση όμως ότι θα πιάσουμε τους στόχους. Όσα έχουν ληφθεί προς το παρόν φτάνουν, είπε και πρόσθεσε πως η χώρα μπορεί να πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στο 2013 και ενδεχομένως να είναι δυνατόν το 2014 τα μέτρα να είναι ηπιότερα.

Αλλά προειδοποίησε πως «αν νερώσουμε το κρασί μας - για παράδειγμα – για το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα υπάρξει πίεση για παραπάνω μέτρα», τόνισε.


Όπου φορολογικό και το «καυτό» θέμα των ημερών, ένα μέτωπο ανοιχτό για την κυβέρνηση, με τους κυβερνητικούς εταίρους και βουλευτές της ΝΔ να διαφωνούν ανοιχτά. Ο Γιάννης Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση για συντελεστή φορολογίας στο 45% ήταν απαίτηση της τρόικας.

Το νομοσχέδιο που συζητείται τώρα είναι το μίνι φορολογικό, η προϋπόθεση για τη δόση της 13ης Δεκεμβρίου, που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 11/12 το αργότερο. Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση θα έρθει αργότερα, έχουμε χρόνο έως τον Ιούνιο, είπε ο υπουργός.

«Τις προτάσεις μας για το μίνι φορολογικό, είχαμε δώσει τις προτάσεις μας στα κόμματα πριν από το πολυνομοσχέδιο ακόμα», είπε. «Ποτέ δεν υπήρχε ουσιαστικά συντελεστής 45%» είπε και συνέχισε λέγοντας πως προτάθηκε μία νέα κλίμακα με τρεις συντελεστές. Όμως αυτό δεν έπεισε την τρόικα, που αντιπρότεινε ισοδύναμη κλίμακα όπου εμφανιζόταν συντελεστής 45%.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ