2012-12-05 05:37:30
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ (2-1)
Με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο σε ένα ματς που δεν έκρινε... πρόκριση αλλά με πολλά κίνητρα ο Ολυμπιακός έδειξε για άλλη μια φορά ότι όταν θέλει μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και θετικά σχόλια, ατομικά και ομαδικά.

Οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν ένα ημίχρονο, όπου έδειξαν αρκετά προβλήματα, αλλά μέτραγε η προσπάθεια... Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο αποφασιστικός σε κινήσεις κυριάρχησε στο γήπεδο και υπέταξε για άλλη μια φορά την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι αλλαγές του Ζαρντίμ έδωσαν την φρεσκάδα που χρειαζόταν για να πάρει ο Ολυμπιακός αυτό που του άξιζε, παρόλο που "ξένισε" η αντικατάσταση του μέχρι εκείνη τη στιγμή καλύτερου παίκτη των ερυθρόλευκων, Τζαμέλ Αμπντούν. Άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ευχαριστήσουν τον ερυθρόλευκο κόσμο.

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Για ζέστη πολλών Watt από 21€ με άμεση παράδοση


Ρόι Κάρολ:

Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε, αφού ουσιαστικά, ο Ροσίτσκι σούταρε κάτι σαν πέναλτι, ανενόχλητος από την άσπρη βούλα. Γενικά δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και στο 61' είχε και μία εξαιρετική απόκρουση σε τετ α τετ με τον Αρσάβιν, η οποία ήταν καθοριστική αφού κράτησε το 0-1 και τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και στο 73' πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Ντρισά Ντιακιτέ:

Αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζερβίνιο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, όπως και όλη η ομάδα. Θετική η παρουσία του φού είναι ένας παίκτης που έχει τρεξίματα, ανεβοκατεβαίνει την πλευρά και έχει πολύ καλή σέντρα.

Κώστας Μανωλάς:

Ήταν ο καλύτερος της άμυνας κόντρα στην Άρσεναλ, με ψύχραιμες και καθοριστικές επεμβάσεις και ελάχιστα λάθη, ενώ είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης.

Πάμπλο Κοντρέρας:

Στο πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν ορισμένα προβλήματα στην άμυνα με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της Άρσεναλ, αλλά όσο "ανέβαινε" η ομάδα, ανέβαινε και ο Κοντρέρας, ο οποίος στο δεύτερο μέρος ήταν θετικός.

Βασίλης Τοροσίδης:

Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν από τους καλύτερους παρόλο που έπαιζε στην αντίθετη από ότι συνήθως πλευρά. Πάτησε περιοχή, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ και γενικότερα είχε διάθεση. Έχασε κα΄ποιες ευκαιρίες ακόμα και για να σκοράρει, ενώ στο δεύτερο μέρος, δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ωστόσο κράτησε τη θέση του και ήταν πολύ ώριμος στο παιχνίδι του.

Λιούμπομιρ Φέισα:

Προσπάθησε, αλλά έκανε και κάποια αβίαστα λάθη, με αποκορύφωμα στη φάση του γκολ της Άρσεναλ, όπου ο Ζερβίνιο πήγε στο ένας εναντίον ενός και όντας πιο γρήγορος πέρασε τον Σέρβο και τράβηξε πάνω του όλη την ερυθρόλευκη άμυνα και με σωστή πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ροσίτσκι, η Άρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 59', έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, σουτάροντας με το δεξί πόδι από θέση μέσα αριστερά.

Γιάννης Μανιάτης:

Βρέθηκε την κατάλληλη ώρα στην κατάλληλη θέση, και πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αφού πρώτα αυτή είχε χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας. Δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά τρέχει, παλεύει, και δεν είναι ζημιογόνος για την ομάδα.

Λεάντρο Γκρέκο:

Με καλά διαστήματα στο παιχνίδι του, βοήθησε κυρίως δημιουργικά. Ανέβασε στροφές μετά την είσοδο του Φουστέρ στο 59', όταν και το 4-3-3 άλλαξε και έγινε 4-2-3-1. Φάνηκε περισσότερο ως κεντρικός χαφ δίπλα στον Μανιάτη και βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας.

Έχει κρύο; Καιρός για...καλοριφέρ με χαμηλή κατανάλωση!

Πάουλο Μασάντο:

Έτρεξε πολύ, μάρκαρε υποδειγματικά και ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Στο δεύτερο μέρος ήταν καθοριστικός. Στο 67', ο Στσέζνι μπλόκαρε το φάουλ του Μασάντο, ο οποίος στο 73' "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ, με έξοχη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Αλγερινός επιθετικός έχασε ένα σίγουρο γκολ. Καλή προυσία με πολλή αθόρυβη δουλειά.

Τζαμέλ Αμπντούν:

Σε "τρελά κέφια" στο πρώτο ημίχρονο, έπαιζε μόνος του την Άρσεναλ. Έχασε ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ αλλά και σέρβιρε απίστευτες μπαλιές που δεν εκμεταλεύτηκαν οι συμπαίκτες του. Ακούστηκε... μουρμούρα τη στιγμή της αλλαγής του στο 72' από τον Μήτρογλου, αλλά ο Ζαρντίμ είχε τους λόγους του. Υπάρχει και... ΟΑΚΑ την Κυριακή (9/12).

Ράφικ Τζιμπούρ:

Προσπάθησε πολύ και από καθαρή ατυχία δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο πρώτο ημίχρονο έφτασε δύο-τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν του... έκατσε η κλασική ευκαιρία. Στο 70', πάντως, έχασε σίγουρο γκολ, όταν ο Μασάντο σέντραρε "συστημένα" προς το κεφάλι του Ράφικ, ο οποίος πήρε την... σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Συνυπήρχε για ένα δεκάλεπτο με τον Μήτρογλου στην ίδια εντεκάδα, με τον Αλγερινό να περνάει στο 72' σε θέση αριστερού εξτρέμ.

Νταβίντ Φουστέρ:

Mπήκε στο 60' αντί του Φέισα. Στο 61', έγινε απειλητικός, σουτάροντας με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ. Με την είσοδό του, ο Ολυμπιακός έπαιζε πια με διάταξη 4-2-3-1 και τον Ισπανό να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό και να δίνει νέα πνοή στην ομάδα. Πίεσε ψηλά και έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Κώστας Μήτρογλου:

Στο 72', πήρε τη θέση του Αμπντούν και στο 73' σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα! "Υποδοχή" της μπάλας με το αριστερό, υποδειγματικό γύρισμα του σώματος και εν ψυχρώ εκτέλεση με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Τέταρτο γκολ στο φετινό Champions League για τον "πιστολέρο".

Αριέλ Ιμπαγάσα:

Αντικατέστησε στο 82' τον Τζιμπούρ και προσέφερε στο κράτημα μπάλας στα τελευταία λεπτά, ενώ πιθανότατα, έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στο Champions League...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ