2012-12-04 22:22:24
Φωτογραφία για Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με ΥΠΕΞ Ρωσίας, S. Lavrov στο πλαίσιο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ
O Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Lavrov.Στη συνάντηση των δύο Υπουργών επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση να ξαναμπούν οι σχέσεις των δύο χωρών σε μια πορεία ουσιαστικής διεύρυνσης και εμβάθυνσης, που να ανταποκρίνεται στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν, ότι οι δεσμοί αυτοί αποτελούν ιδανικό υπόβαθρο για τη δυναμική ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με συγκεκριμένα και ουσιαστικά βήματα και με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων στο άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών ανανέωσε την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας V
. Putin να επισκεφθεί τη χώρα μας, ενώ ο κ. Lavrov αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Αβραμόπουλου να επισκεφθεί την Αθήνα, το πρόσεχες μέλλον, με σκοπό να τεθούν τα θεμέλια νέας ώθησης και αναβάθμισης των διμερών σχέσεων και να υπογραφεί σειρά διμερών συμφωνιών που θα ενισχύσει το συμβατικό πλαίσιο συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του κ. Lavrov προγραμματίζεται να υπογραφούν το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης 2013-2015, το Εκτελεστικό Πρόγραμμα Συμφωνίας Πολιτιστικής και Επιστημονικής Συνεργασίας 2013-2015, το Μνημόνιο Διαβουλεύσεων των δύο Υπουργείων Εξωτερικών και η Κοινή Δήλωση για ενίσχυση της Συνεργασίας σε θέματα Κινητικότητας.

Πέραν της διμερούς συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια, ο τουρισμός και η διευκόλυνση του καθεστώτος θεωρήσεων, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για το επίπεδο της συνεργασίας της Ρωσίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπου επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές της αμοιβαίως επωφελούς ανάπτυξης των σχέσεων της Ρωσίας με τους δύο Οργανισμούς.

http://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/sunantese-upeks-abramopoulou-me-upeks-rosias-lavrov-sto-plaisio-tes-sunodou-upeks-tou-nato.html 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ