2012-12-04 22:00:06
Φωτογραφία για Στο περιθώριο του eurogroup…
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι Ολλανδός επόπτης άφησε την τελευταία πνοή του λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του από ανήλικους ποδοσφαιριστές σε αγώνα επιπέδου νέων.

Ο 41χρονος βοηθός διαιτητή Richard Nieuwenhuizen, δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές από πολλούς παίκτες της ομάδας του Άμστερνταμ Nieuw Sloten και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα ξεψύχησε με τα αίτια να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Οι Ολλανδικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας 15-16 ετών.

«Είναι απολύτως εξωφρενικό ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη σε ένα ολλανδικό γήπεδο», δήλωσε σοκαρισμένη η Υπουργός Αθλητισμού της Ολλανδίας, Edith Schippers. (Πηγή cretalive)

Με το παραπάνω περιστατικό θα έπρεπε ν ασχολούνται οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι κι όχι με τις εκθέσεις των οικονομικών Οίκων για την πιστοληπτική ικανότητα της α ή β χώρας
. Η Ευρωπαϊκή κοινωνία φαίνεται τελικά να «συγκλίνει» μόνο στις παθογένειες της, που απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή, αντί να προάγει τον πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές αρχές της. Στο «λερωμένο» και «αμαρτωλό» χαλί που έστρωσαν φαίνεται εκεί ακριβώς ν αναπαύονται σήμερα, πλέον. Η βία κυριαρχεί παντού. Στους δρόμους, στα σχολεία, στα γήπεδα, στα οικογενειακά καταλύματα, στους εργασιακούς χώρους. Βία έσπειραν, βία θερίζουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί ταγοί, που πρόταξαν τον υλικό ευδαιμονισμό, την τεχνολογική έπαρση έναντι της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και της πνευματικής επάρκειας.

Ο άνθρωπος τον 21ο αιώνα γεννιέται και μεγαλώνει σ ένα περιβάλλον απόλυτα βίαιο. Βία στην τηλεόραση, βία στον κινηματογράφο, βία στον αθλητισμό, βία στα παιδικά παιγνίδια, βία στην οικογένεια του, βία απ τους νόμους του κράτους του προς κάθε αναξιοπαθούντα, ατέλειωτη βία από τους πάντες και τα πάντα.

Πριν έναν ακριβώς χρόνο βρέθηκα περαστικός απ την Ολλανδική πρωτεύουσα κι αυτό που με ξάφνιασε, δεν ήταν τα γνωστά coffee-shops ή τα sex-shops που εκ των προτέρων γνώριζαμε τη διάδοση τους στην πόλη, αλλά οι απίθανες «παραστάσεις» των υπαίθριων «καλλιτεχνών», στα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, από τερατόμορφες φιγούρες ντυμένες βαμπίρ και φρικτών παρωδιών από σκηνές θρίλερ, που-υποτίθεται- «ψυχαγωγούσαν» με την παρουσία τους, τους χιλιάδες περαστικούς απ τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Βία, λοιπόν, και στην καθημερινή οικογενειακή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Otempora, omores θα μπορούσε να σκεφτεί οποιοσδήποτε αντικρίζοντας το νοσηρό θέαμα.

Δυστυχώς, περιστατικά όπως τα παραπάνω δεν είναι αυτοφυή σε μια κοινωνία. Είναι αποτελέσματα απρονοησίας, ελλειμματικής παιδείας-αγωγής, αλλά κυρίως της υποκριτικής στρέβλωσης αξιών και ιδανικών, όπως της ελευθερίας, της δημοκρατίας και τα συναφή.

Η Ευρώπη της φιλόδοξης ΕΕ καταλήγει σε κακέκτυπα κοινωνιών, αγόμενων και φερόμενων από το φως των πινακίδων νέον, πάσης φύσεως πολυεθνικών, που αναζητούν απλά «καταναλωτές» των προϊόντων τους. Στο βωμό αυτού του υψηλού στόχου, κάποιες χιλιάδες νέοι θα χαθούν στα μισά του δρόμου απ τα ναρκωτικά, άλλοι απ το αλκοόλ, άλλοι θα μαχαιρωθούν για τις αθλητικές, εθνικές, πολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες τους, αφού το «κενό» της ανεργίας πρέπει να καλυφθεί από «ακτιβιστικές» ή εθνικιστικές δράσεις που θ απορροφήσουν τη σωρευμένη ενέργεια αυτών των νέων.

Όλοι αυτοί οι «καθωσπρέπει» κύριοι που συνωστίζονται στις φωτογραφίες των διεθνών συνόδων της ΕΕ, με φόντο την μπλε σημαία με τα κίτρινα άστρα της Ευρώπης κατάφεραν να εξαχρειώσουν εκ νέου τους «υπηκόους» τους, ώστε να πράττουν φρικώδεις πράξεις και οι ίδιοι-όντες ηθικοί αυτουργοί- να νίπτουν τας χείρας τους στο καθαρτήριο του ευρω-χρήματος που διευθύνουν δέκα κυνικοί υπάλληλοι.

Τείνει, πλέον, να μην προκαλούν καμία απολύτως έκπληξη ειδήσεις όπως η παραπάνω, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία. Η ανθρώπινη ζωή στην Ευρώπη- και όχι μόνο- δεν αξίζει τίποτα. Γιατί να σεβαστούν τη ζωή ενός “μεροληπτικού” επόπτη πέντε έφηβοι ποδοσφαιριστές, όταν δε σέβονται τις ζωές εκατομμυρίων ανυποψίαστων πολιτών οι πάσης φύσεως εξουσίες, που υποτίθεται συμπεριφέρονται πιο νηφάλια και λογικά από πέντε ή δέκα επιπόλαιους ανήλικους ποδοσφαιριστές;

Δυστυχώς για εμάς, αλλά και γι αυτούς υπερτιμήθηκαν πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια στον ευρωπαϊκό χώρο. Ειδικά υπερτιμήθηκε οτιδήποτε σχετίζεται με τραπεζικό προϊόν ή υποπροϊόν. Την ίδια στιγμή υποτιμήθηκε ο ανθρώπινος παράγοντας, η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Ξεχάστηκε το ζοφερό παρελθόν της απάνθρωπης μεταχείρισης ανθρώπου από άνθρωπο και αφεθήκαμε στην ψευδαίσθηση πως η «ετικέτα» του πολιτισμένου Ολλανδού, Γερμανού ή Έλληνα θα σώσει την «παρτίδα». Φαίνεται πως η «παρτίδα» δε σώζεται πια με τίποτα. Θα πέσουν κι άλλοι «επόπτες» από «φίλια» χτυπήματα.

Άλλωστε δεν είναι δίκαιο να σκοτώνονται μόνο στη…Συρία!!!
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκρηξη στα χρέη του Δημοσίου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκρηξη στα χρέη του Δημοσίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ