2012-12-04 16:09:03
Φωτογραφία για NY Times: Από τον Περικλή στη Μαντάμ Σούλα [video]
Μια φορά κι έναν καιρό η Ελλάδα διέδιδε στο σύμπαν τον πολιτισμό της. Τώρα φαίνεται πως έχει βαλθεί να μείνει στην δημοσιότητα, αλλά για όλους τους λάθους λόγους Η χάρη της Μαντάμ Σούλας έφθασε μέχρι τους Times της Νέας Υόρκης, που φιλοξενούν εκτενές ρεπορτάζ για την χορηγία της στην διάσημη πια τοπική ομάδα του Βουκεφάλα.

Η μαντάμ προσφέρει τα φώτα της στο παγκόσμιο κοινό και εξηγεί τους «ανθρωπιστικούς» λόγους για τους οποίους καταπιάστηκε και με τον αθλητισμό, αλλά και την πρόθεσή της να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Ο πρόεδρος του Βουκεφάλα εκφράζει κι εκείνος την αντίθεσή του στην «αναίτια» και «υποκριτική» απαγόρευση διαφήμισης ενός οίκου ανοχής από αθλητικό σωματείο.

Ο Δήμαρχος της Λάρισας κ. Τζανακούλης, που ερωτάται κι αυτός από την δαιμόνια ρεπόρτερ, αποφεύγει να τοποθετηθεί στο φλέγον ζήτημα και μιλάει γενικά για το μεγαλείο του αθλητισμού.

Μπορεί από τον συνδυασμό των λέξεων στον τίτλο να συντίθεται μια ύβρις, αλλά είναι ενδεικτικό, ίσως, της πορείας της χώρας στο βάθος των αιώνων. Καμπανάκι;

ysterografa.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ