2012-12-04 12:03:13
Φωτογραφία για Αλβανός ΥΠΕΞ, Παναρίτη: Ανόητος και αφελής ο Αβραμόπουλος
…Αλλά εσύ αποφασίζεις είπαμε!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, χαρακτήρισε χθες αφελή και ανόητη την αντιδράσει του Έλληνα ομόλογού του, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά τους εορτασμούς της 100 επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. 

Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο Παναρίτι απεύθυνε έκκληση στον Έλληνα ομόλογό του να μην πέσει θύμα της εθνικιστικής ρητορικής, η οποία κατά την γνώμη του συνεχίζει αυξάνεται «ειδικά όταν ένα κράτος βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα». «Μου φαίνεται αφελής, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία είχε ή έχει εδαφικές απαιτήσεις. Η περιττή φόρτιση των ισχυρισμών αυτών, με δήθεν ισχυρισμούς είναι εντελώς εκτός της συνήθους λογικής. Αλλά όμως εγώ δεν είμαι σε θέση να ελέγξω την αντίδραση της ελληνικής πλευράς», δήλωσε ο Παναρίτι. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας η λέξη «ένωση» δεν φέρει κανένα κακό για τους γείτονες, απλώς η φράση αυτή έχει να κάνει με την προώθηση της ελεύθερης κυκλοφορίας
. «Τι το κακό έχει η λέξη ενότητα; Ένωση σημαίνει συνοχή και η συνοχή εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή/ Τα σύνορα έχουν οριστεί μια και καλή. Και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται λόγος για αλλαγή συνόρων», δήλωσε ο Παναρίτι, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα πρέπει να συνεχίσουν. 

Τόνισε επίσης ότι η ένταξη των χωρών των Βαλκανίων θα πρέπει να είναι συνεχής και διαρκής και ζήτησε την ενίσχυση του αλβανικού παράγοντα στην περιοχή. 

Όσον αφορά το ψήφισμα του PDIU για το “τσάμικο ζήτημα” Διαβάστε την συνέχεια στην Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ