2012-12-04 11:00:16
Φωτογραφία για Μέχρι 20 δισ. ευρώ η μείωση του χρέους από την επαναγορά
Το σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ελληνικού χρέους έως και 20 δισ. ευρώ, εκτιμά αξιωματούχος της Ε.Ε., λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών του προγράμματος από τον ΟΔΔΗΧ.Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, με μέση τιμή τα 33 σεντς, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποσύρει ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 30 δισ. ευρώ. Με δεδομένο, ότι η Ελλάδα θα δανειστεί 10 δισ. ευρώ από τον EFSF το καθαρό αποτέλεσμα θα πλησιάζει τα 20 δισ. ευρώ, εξηγεί η ίδια πηγή.

Εκτιμά, μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην επαναγορά ελληνικού χρέους να συμμετάσχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, επισημαίνοντας ότι η προσφορά είναι ανοικτή σε όλους τους τύπους επενδυτών του ιδιωτικού τομέα που κατέχουν σήμερα περίπου 62 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.

Ο ίδιος αξιωματούχος προειδοποίησε πως δεν αποκλείεται, αν υπάρξει νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους στο μέλλον, να χρειαστεί να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες επενδυτές.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2012 Pagani Huayra photo gallery
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2012 Pagani Huayra photo gallery
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ