2012-12-04 09:28:28
Φωτογραφία για DIA: ο νέος ανταγωνιστής της CIA;
Από την ίδρυσή της το 1961, η Defence Intelligence Agency (DIA) ενισχύεται σταδιακά με το πέρασμα των χρόνων, εστιάζοντας τις δραστηριότητές της σε ζητήματα κατασκοπείας και πολέμους, όπου οι Η.Π.Α αποτελούν εμπλεκόμενο μέρος.

Δεδομένου, όμως, ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις, στις οποίες εμπλέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, διεξάγονται σχεδόν σε όλο το εύρος του πλανήτη, το Πεντάγωνο αποφάσισε να αυξήσει το μέγεθος της DIA, ώστε να προσαρμοστεί αναλόγως στις ανάγκες της αμερικανικής ασφάλειας.

Το ζήτημα, ωστόσο, που προκύπτει από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η σχέση της DIA με τη CIA.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τον τελευταίο καιρό, η CIA έχει μειώσει τη δραστηριότητά της στο χώρο της κατασκοπείας, αποτελεί λογική εξέλιξη το Πεντάγωνο, και κατ’ επέκταση η DIA, να εισέλθουν στα «χωράφια» της CIA. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος «ανταγωνισμός» αναμένεται να συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον, πυροδοτούμενος από τις υψηλές επιχορηγήσεις προς το Πεντάγωνο και τη CIA. Και το μόνο σίγουρο είναι πως η διεκδίκηση των πολύ υψηλών ποσών θα φέρει τις δύο πλευρές αντιμέτωπες, δημιουργώντας ίσως έναν «εμφύλιο» πόλεμο στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ