2012-12-04 08:00:09
Φωτογραφία για ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ VOLVO V40
Το Νέο Volvo V40 έλαβε την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στα crash test του Euro NCAP. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ από το ινστιτούτο.

Και δεν είναι μόνο το συνολικό αποτέλεσμα που καταγράφει νέο ρεκόρ. Η βαθμολογία της προστασίας που παρέχει το Νέο Volvo V40 για τους ενήλικες αποτελεί επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα που καταγράφηκε ποτέ σε crash test και φτάνει το 98%. Κατά τη σχεδίαση του Νέου Volvo V40, ο στόχος ήταν να διαθέτει τα ίδια επίπεδα ασφαλείας όπως και τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Η ολιστική προσέγγιση της ισχυρής δομής του αμαξώματος, πλαισιωμένης από συστήματα όπως το σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης WHIPS, απετέλεσε τη βάση για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία της ενεργητικής ασφάλειας, το Νέο Volvo V40 επιτυγχάνει εξίσου υψηλή βαθμολογία. Το Νέο Volvo V40 εμφανίζεται ως το πλέον έξυπνο και ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του
. Διαθέτει πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως ανίχνευση πεζών με πλήρως αυτόματη πέδηση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και επιτήρηση τυφλών σημείων. Αυτά τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας συνδυάζονται με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης, όπως και στα μεγαλύτερα μοντέλα, καθιστώντας το Νέο Volvo V40 ένα εξαιρετικό αντιπροσωπευτικό δείγμα της στρατηγικής IntelliSafe, για την ασφάλεια των επιβατικών αυτοκινήτων.

Το Νέο Volvo V40 σημειώνει, επίσης, νέο ρεκόρ στην κατηγορία προστασίας των πεζών. Σημαντικό ρόλο παίζει εδώ ο πρωτοποριακός αερόσακος για τους πεζούς. Αισθητήρες στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου ανιχνεύουν οποιαδήποτε επαφή με έναν πεζό. Ένας πυροτεχνικός μηχανισμός απελευθερώνει τις αρθρώσεις του καπό και το ανασηκώνει με τη βοήθεια ενός αερόσακου. Η απόσβεση που προσφέρει ο ανοιγμένος αερόσακος, σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση του καπό από τα άκαμπτα εξαρτήματα του κινητήρα, προστατεύουν τον πεζό από χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη σύγκρουση. Η περιγραφή του συστήματος από το Euro NCAP σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι "το σύστημα λειτούργησε καλά και το καπό προσέφερε καλή προστασία σε όλα τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να χτυπήσει το κεφάλι του ο πεζός, επιτρέποντας στο Νέο Volvo V40 να είναι το πρώτο αυτοκίνητο που επιτυγχάνει μέγιστη βαθμολογία σε αυτόν τον τομέα.”

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε, με τη στρατηγική IntelliSafe, αυτοκίνητα που θα μπορούν να αποφύγουν εντελώς τη σύγκρουση. Η ασφάλεια είναι, και θα είναι πάντα, το ισχυρό σημείο της Volvo από κάθε άποψη.

Διαβάστε την πλήρη αναφορά στην ιστοσελίδα του Euro Ncap
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές της 03/12/2012
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές της 03/12/2012
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ