2012-12-03 20:12:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ με πρόστιμο 300.000 ευρώ ένας εκ των ελεγχθέντων για ξαφνικό πλουτισμό
Σάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα και την Αχαϊα η δημοσιοποίηση της λίστας με τα 1747 ονόματα γνωστών και επιτυχημένων επιχειρηματιών που ελέγχονται για "ξαφνικό πλουτισμό" σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 Μέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει πέσει πρόστιμο- καμπάνα σε έναν εκ των ελεγχθέντων Αχαιών επιχειρηματιών, ύψους 300.000 ευρώ, ενώ ο ενδιαφερόμενος έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να κάνει διακανονισμό.

Η πλειονότητα ωστόσο των επιχειρηματιών που φιγουράρουν στη λίστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δηλώνει άγνοια για το γεγονός ότι σε βάρος τους γίνεται έλεγχος και το πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε με την 1069085 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία δινόταν εντολή για έλεγχο 1747 προσώπων.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν πρώτα σε τοπικό επίπεδο από τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα αλλά με απόφαση Μαυραγιάννη, o έλεγχος μεταφέρθηκε από τα 32 ειδικά συνεργεία στα 2 διαπεριφερεια ελεγκτικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Στόχος ήταν η διενέργεια φορολογικού ελέγχου προσώπων για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν δήλωσαν εισόδημα από ακίνητα αποκτηθέντα με αγορά ή με ανέγερση ή από εισόδημα που προήλθε απο εμπορικές επιχειρήσεις.

Ο έλεγχος εκτείνεται σε δυο επίπεδα. Πρώτον να διαπιστωθεί αν όντως ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός! Και δεύτερον, αν υπάρχει, να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμος.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ