2012-12-03 14:22:36
Φωτογραφία για Προ των πυλών ο ανασχηματισμός - Προβάρουν υπουργικά κοστούμια οι Τσούκαλης και Μωραϊτης
Πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης βρίσκεται προ των πυλών.

Πολιτικός συντάκτης μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας επιβεβαίωσε ότι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν περίπου συμφωνήσει για τον βασικό κορμό του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σε ό,τι αφορά στη Δυτική Ελλάδα φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί εισόδου στην κυβέρνηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραίτη. Επίσης, πιθανή είναι η μετακίνηση του Ηλείου αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα σε άλλο Υπουργείο, πιθανότατα στο Δικαιοσύνης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στην κυβέρνηση, καθώς η θητεία τους έχει κριθεί θετικά, οι τρείς Αχαιοί Υφυπουργοί Θόδωρος Παπαθεοδώρου (Παιδείας), Γιώργος Μαυραγάνης (Οικονομικών) και Δημήτρης Κούρκουλας (Εξωτερικών).


Σε ό,τι αφορά στη δομή της νέας κυβέρνησης, όπως έγραψε χθες το «Βήμα» δεν θα αλλάξει το οικονομικό επιτελείο, το οποίο θεωρείται από τον Πρωθυπουργό αποτελεσματικό και συνεκτικό. Το μόνο πρόβλημα είναι η απουσία στελέχους από το ΠΑΣΟΚ που αναζητεί μεγαλύτερη συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην ενημέρωση επί των κυβερνητικών αποφάσεων και για τον λόγο αυτόν θεωρείται πολύ πιθανόν να προστεθεί στο σχήμα του υπουργείου Οικονομικών μία ακόμη θέση αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού, για την οποία επικρατέστερος φέρεται ο Φίλιππας Σαχινίδης.

Επίσης, λέγεται ότι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος θα απομακρυνθεί ο Καθηγητής Ε. Λιβιεράτος και θα επιστρέψει ως Υπουργός πλέον ο πρώην Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Δύσκολα θα αλλάξει κάτι και στο υπουργείο Ανάπτυξης, αν και συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν ότι το υπουργείο-κτήνος που δημιουργήθηκε από τη συνένωση του Ανάπτυξης με το Υποδομών έχει δημιουργήσει ένα δυσκίνητο σχήμα με αμέτρητες αρμοδιότητες που δεν μπορεί να εποπτεύσει οποιοσδήποτε υπουργός. Αμετακίνητοι θεωρούνται επίσης οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης και Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, που αποτελεί επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η βαρύτερη γυναίκα σούμο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η βαρύτερη γυναίκα σούμο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ