2012-12-03 12:34:53
Φωτογραφία για Δε θέλουν τα παιδιά της Ζωοδόχου Πηγής για γείτονες!
Ρατσισμό πίσω από το "τυπικό" της απένταξης από το ΕΣΠΑ διακρίνει το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή", πίσω από την απόρριψη εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής, του αιτήματος... για αγορά στέγης για τις ανάγκες των παιδιών της "Ζωοδόχου Πηγής".

Τα παιδιά του Κέντρου, διαμαρτύρονται, αυτή την ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, για την απένταξη από το ΕΣΠΑ του "σπιτού των ονείρων τους".

Επισήμως, η αιτία για την απένταξη αφορά τη μη προσκόμιση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τις αγορές ακινήτων από Φιλανθρωπικά Σωματεία και Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς. Η "Ζωοδόχος Πηγή" είχε καταθέση πρόταση να αγοράσει ένα συγκεκριμένο ακίνητο στην περιοχή των Μεσαμπελιών, προκειμένου να στεγαστεί Ξενώνας για τα παιδιά. Την προσπάθεια στήριξαν και οι φορείς, ωστόσο πριν λίγες ημέρες, η πρόταση απεντάχθηκε με απόφαση της Διαχειριστικής αρχής του ΕΣΠΑ, λόγω της απουσίας της συγκεκριμένης ΚΥΑ.

Όσο κι αν το ζήτημα φαίνεται τυπικό, εκ μέρους του Κέντρου η εξέλιξη αυτή αποδίδεται σε ρατσισμό και περιθωριοποίηση, εκ μέρους κατοίκων στο συγκεκριμένο συγκρότημα μεζονετών (όπου βρίσκεται το οίκημα που επιδιώκει να αγοράσει η "Ζωοδόχος Πηγή"), οι οποίοι φέρονται να μην επιθυμούν τη γειτνίαση με τα παιδιά του Κέντρου.

cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ