2012-12-03 11:23:03
Φωτογραφία για O Πάπας, το λιονταράκι και το τσίρκο! [video]
Με την χαρά ενός παιδιού, ο Πάπας Βενέδικτος επιχειρεί να χαϊδέψει ένα μικρό λιονταράκι. Εκείνο φοβισμένο από την ανθρώπινη παρουσία και ταλαιπωρημένο αντιδρά, αφού δε βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά αιχμάλωτο «επισκέπτεται» το Βατικανό.

Ακροβάτες, ζογκλέρ, κλόουν καλλιτέχνες πλημμύρισαν την Αγία Έδρα τροφοδοτώντας μας με σπάνια και συνάμα εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απόλαυσε και φυσικά χειροκρότησε τα μέλη του τσίρκου, που τον επισκέφτηκε, αλλά και street performers να επιδεικνύουν τα ποικίλα ταλέντα τους προσφέροντας μοναδικό θέαμα. Με την ιστορική αυτή παράσταση το Βατικανό θέλει να δείξει στους καλλιτέχνες ότι η αγκαλιά του είναι ανοιχτή για όλους.

Ο 85χρονος Ποντίφικας αναγνώρισε τις θυσίες που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε τσίρκο και γενικότερα οι καλλιτέχνες που τα δίνουν όλα για όλα για να χαρίσουν το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους. Πάρα την ταλαιπωρία της συνεχούς μετακίνησης, τη ζωή στο περιθώριο της κοινωνίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
exelixeis.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ