2012-12-03 07:11:25
Φωτογραφία για Αλβανοί Κοσοβάροι αγωνίζονται δίπλα στους αντάρτες στην Συρία;
Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου που συνδέονται με την οργάνωση Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου (KLA), φέρονται να αγωνίζονται στο πλάι των Σύριων ανταρτών εναντία στο καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Την εμφάνιση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου να πολεμούν στην Συρία συνοδεύει η εκπαίδευση των Σύριων ανταρτών σε στρατόπεδα στο Κοσσυφοπέδιο. Η KLA χαρακτηρίστηκε από τον Robert Gelbard, ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Bill Clinton στα Βαλκάνια, ως «χωρίς καμία αμφιβολία, τρομοκρατική ομάδα».

Το 1998, το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α συμπεριέλαβε την KLA ως τρομοκρατική οργάνωση, που χρηματοδοτείται από ισλαμικές χώρες. Πολλά από τα μέλη της Al Qaeda ήταν γνωστό ότι έχουν λάβει εκπαίδευση σε στρατόπεδα του Κοσσυφοπεδίου.

Το NSNBC ανέφερε πως η αλβανική μαφία, που εμπλέκεται με το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και τη σωματεμπορία, συνεργάζεται με ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν στα σχέδιά τους τη δολοφονία του Προέδρου Ασάντ.

Η ένταξη των μαχητών του KLA στην Συρία εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τη δυτική υποστήριξη στη συριακή αντιπολίτευση, αλλά  και τον ενδεχόμενο εξοπλισμό των διεθνών τρομοκρατών μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ